Κεφαλογιάννης: Η Τουρκία είναι υπό ένταξη χώρα που αποσταθεροποιεί την ειρήνη

Ελλάδα
Κεφαλογιάννης: Η Τουρκία είναι υπό ένταξη χώρα που αποσταθεροποιεί την ειρήνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με αφορμή την Έκθεση Προόδου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας που θα ψηφιστεί την Τρίτη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την Έκθεση Προόδου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας που θα ψηφιστεί την Τρίτη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Έκθεση Προόδου για την Τουρκία που θα υπερψηφίσουμε δίνει την κατάλληλη απάντηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα.

Στον ανιστόρητο αναθεωρητισμό της τουρκικής ηγεσίας.

Η Τουρκία είναι μία υπό ένταξη χώρα που όχι απλά δεν ενστερνίζεται τις Αρχές και τις Αξίες της Ευρώπης. Μία χώρα που διαρκώς οπισθοδρομεί με ευθύνη της πολιτικής της ηγεσίας σε όλα τα ζητήματα Δημοκρατίας, Κράτους Δικαίου, θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Αλλά μία υπό ένταξη χώρα που με τις προκλητικές και επιθετικές της ενέργειες αποσταθεροποιεί την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Μία χώρα που δεν σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Όλη η Ευρώπη από την πρώτη ώρα της απρόκλητης εισβολής της Ρωσίας κατά ενός ελεύθερου, κυρίαρχου και κράτους στάθηκε στο πλευρό της Ουκρανίας.

Απερίφραστα καταδίκασε το ρωσικό αναθεωρητισμό και κάθε μορφή αναθεωρητισμού που απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η Τουρκία σήμερα με δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων της ανιστόρητα και κόντρα στο Διεθνές Δίκαιο αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας σε ορισμένα από τα νησιά της.

Παραβιάζει κατάφωρα τα ελληνικά και τα κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα των Αποκλειστικών Οικονομικών τους Ζωνών.

Παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο. Κάνει υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά παραβιάζοντας θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Υιοθετεί τη «λύση δύο κρατών» στην Κύπρο παραβιάζοντας τα σχετικά Ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News