Ελλάδα

Σχοινάς στην Washington Post: Oι Ουκρανοί πρόσφυγες μπορούν να βοηθήσουν την Ευρώπη

O Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, μίλησε στην Washington Post κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως οδηγία της Κομισιόν για προσωρινή προστασία των ανθρώπων που φεύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία «είναι μια γενναιόδωρη προσφορά, μακριά από την κλασική προστασία ασύλου».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο κ. Σχοινάς κάνει λόγο για θετική εξέλιξη και εκτιμά ότι «ανεξάρτητα από την εξέλιξη του πολέμου, τουλάχιστον 2,5-3 εκατομμύρια άνθρωποι θα μείνουν» στην Ευρώπη.

Επισημαίνει ότι πολλοί από τους Ουκρανούς πρόσφυγες «είναι με υψηλή μόρφωση και με ειδίκευση» οι οποίοι «μπορούν αμέσως να απορροφηθούν από τα συστήματά μας», όταν η ήπειρος στο σύνολό της βρίσκεται αντιμέτωπη με δημογραφική καμπή και σημαντική έλλειψη ειδίκευσης σε κρίσιμους τομείς.

Τί απάντησε ο Μαργαρίτης Σχοινάς στις αντιδράσεις για «διαφορετική μεταχείριση προς τους Ουκρανούς πρόσφυγες»

Όσον αφορά τις αντιδράσεις για διαφορετική μεταχείριση των Ουκρανών σε σχέση με άλλους μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν στην Ευρώπη, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν απαντά ότι σε αυτούς που «υπαινίσσονται ότι το χρώμα του δέρματος είναι παράγοντας της ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης, θα είμαι ξεκάθαρος. Αυτό δεν ισχύει».

«Παρέχουμε προστασία στους ανθρώπους που φεύγουν από τον πόλεμο» αναφέρει, τονίζοντας ότι «αυτό δεν μεταφράζεται με αυτόματο δικαίωμα εισόδου για όποιον έρχεται στην ΕΕ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια