Ελλάδα

Παπαδάκης για Τράγκα: Ούτε 150 ζωές δεν μας φτάνουν - Δεν αποκτάς τέτοια περιουσία ό,τι μισθό κι αν παίρνεις

Την δέσμευση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα σχολίασε ο Γιώργος Παπαδάκης λέγοντας «δημιουργείται κι ένα θέμα Έλα ρε αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι»

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, κατάσχεσαι την περιουσία του δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 14 Δεκεμβρίου 2021. Πρακτικά, μετά τη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας του, δεν μπορεί να γίνει αποδοχή κληρονομιάς από τους κληρονόμους, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος. Το περιστατικό αυτό σχολίασε on air στην εκπομπή του ο Γιώργος Παπαδάκης τονίζοντας μάλιστα ότι προκύπτει το ζήτημα «Έλα ρε αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι».

Ο δημοσιογράφος φανερά προβληματισμένος αρχικά έθεσε το ερώτημα πώς γίνεται η περιουσία του Γιώργου Τράγκα να ξεπερνά τα 100 εκατ. , ακίνητα και ράβδους χρυσού: «Πάνω από 100 εκατομμύρια, 17 ακίνητα σε εμπορικές και πλούσιες περιοχές του πλανήτη, βέβαια το μεγάλο ερωτηματικό είναι πως συνάδει αυτό. Εγώ τον Γιώργο Τράγκα, τον ήξερα και μάλιστα πολύ καλά, ως συνάδερφο, δεν ήξερα όμως τις δραστηριότητές του. Δεν μπορείς να αποκτήσεις αυτήν την περιουσία, όσο και υψηλό μισθό να παίρνεις. Έτσι λοιπόν η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δέσμευσε όλη την περιουσία του δημοσιογράφου σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς επίσης και τραπεζικούς λογαριασμούς», ανέφερε ο παρουσιαστής της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα.

«Τι ράβδοι χρυσού βρέθηκαν και τι δεν βρέθηκαν. Η έρευνα ξεκίνησε πριν από 3 μήνες, πριν από το θάνατο του Γιώργου Τράγκα, μετά από ανώνυμη καταγγελία, και κατέληξε σε πόρισμα φωτιά, το οποίο είναι πάνω από 50 σελίδες. Εδώ υπάρχουν κι άλλα στοιχεία, ότι μία τράπεζα που έχει ενσωματωθεί τώρα με μία άλλη τράπεζα έχει χαρίσει δάνεια ή ολόκληρο ως καταβληθέν ενώ δεν έχει καταβληθεί. Τώρα πώς γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δικαιολογείται και από τις δηλώσεις πόθεν έσχες. Είναι μία ιστορία που πραγματικά όλους μας εξέπληξε, όταν μάθαμε το ύψος της περιουσίας. 100 εκατομμύρια, σπίτια στο Μανχάταν στο Παρίσι…Τι δυο ζωές, ούτε 150 ζωές δεν μας φτάνουν. Εδώ δημιουργείται κι ένα θέμα “Έλα ρε αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι”. Δεν είναι έτσι τα πράγματα, δεν ισχύει για όλους το ίδιο» πρόσθεσε ο Γιώργος Παπαδάκης.

«Στο μεταξύ τα μέλη της οικογένειας δεν μπορούν να κάνουν αποδοχή κληρονομιάς. Η σύζυγό του Γιώργου Τράγκα συμμετείχε σε πολλές από τις εταιρίες που είχε ο δημοσιογράφος, και είχαν κοινούς λογαριασμούς σε τράπεζες. Εάν κάνουν αποδοχή κληρονομιάς θα κατηγορηθούν και εκείνοι για έσοδα τα οποία προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα», υπογραμμίζει ο Γιώργος Παπαδάκης σχολιάζοντας πως είναι ένα θέμα το οποίο προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον.  

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια