Κρήτη: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για το καλοκαίρι του 2022 (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για το καλοκαίρι του 2022 (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προσοχή όλων πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυξημένη προκειμένου να μην έρθουμε και πάλι αντιμέτωποι με την πύρινη λαίλαπα και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες αλλά και το περιβάλλον

«Το καλοκαίρι του 2022 αναμένεται σκληρό». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, με φόντο τις μετεωρολογικές προγνώσεις για υψηλές θερμοκρασίες, πάνω από τα φυσιολογικά, αλλά και τα μελτέμια.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι παρούσες προσθέτει ο κ. Στυλιανίδης, χαρακτηρίζοντας την ανατολική Μεσόγειο «hot spot» των ακραίων φαινομένων.

Αναφορικά με την Κρήτη, οι εκτιμήσεις της μέσης εικόνας του καιρού, αναφέρουν θερμοκρασίες σε κανονικά επίπεδα, με τα κύματα καύσωνα να είναι μικρότερα σε σχέση με το 2021 τόσο σε ισχύ όσο και σε ποσότητα. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Προγνώσεων Καιρού Μεσαίου Εύρους πάντως σε ότι αφορά περιοχές της νοτιοανατολικής Μεσογείου (συμπεριλαμβανομένου του Αιγαίου και της Κρήτης) προβλέπει κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Σε κάθε περίπτωση, η προσοχή όλων πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυξημένη προκειμένου να μην έρθουμε και πάλι αντιμέτωποι με την πύρινη λαίλαπα και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες αλλά και το περιβάλλον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News