Γιώργος Τράγκας: Δεσμεύτηκε όλη η περιουσία του - Η καταγγελία που ξεκίνησε την έρευνα

Ελλάδα
Γιώργος Τράγκας: Δεσμεύτηκε όλη η περιουσία του - Η καταγγελία που ξεκίνησε την έρευνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεσμεύτηκε όλη η τεράστια περιουσία του - Η γυναίκα και τα παιδιά του δεν μπορούν να τον κληρονομήσουν

Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών τού εκλιπόντος δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα, δεσμεύτηκε με παραγγελία της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Μετά την ολοκλήρωση του σχετικού πορίσματος των άνω των 60 σελίδων για τον τρόπο απόκτησης της επίμαχης περιουσίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό και με διάταξη της Αρχής δεσμεύτηκε το σύνολο της περιουσίας και η εντολή διαβιβάστηκε στην Οικονομική Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Πρακτικά, μετά τη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, η οποία φέρεται ότι αποτελεί προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας, δεν μπορεί από τους κληρονόμους να γίνει αποδοχή κληρονομιάς, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Η καταγγελία που ξεκίνησε την έρευνα

Η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αφορμή στάθηκαν δύο συγκεκριμένα γεγονότα, που έλαβαν άλλες διαστάσεις μετά τη δημοσιοποίηση μυθικών ποσών, εξαιτίας και της αντιδικίας που υπάρχει μεταξύ των κληρονόμων:

1)Αίτημα τράπεζας στην οποία «χτύπησε» μια συναλλαγή

2) Ανώνυμη επιστολή που περιγράφει συγκεκριμένες οικονομικές συναλλαγές

3) Και τα δυο εστάλησαν στην Αρχή που εκ του ιδρυτικού της νόμου όφειλε να ανοίξει σχετικό φάκελο.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το πόθεν έσχες ο Γιώργος Τράγκας

Η έρευνα όμως αναβαθμίστηκε προφανώς όταν δημοσιοποιήθηκαν αναφορές σε διψήφιο αριθμό εκατομμύριων ευρώ σε καταθέσεις και θυρίδες καθώς και ράβδους χρυσού καθώς επισης καις την ύπαρξη ακινήτων αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχή είχε στείλει έγγραφο προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες Αγγλίας, Γαλλίας, Ηνωμένων Πολιτειών, Παρθένων Νήσων και αλλού να πληροφορηθούν για τις συναλλαγές και την περιουσία του δημοσιογράφου.

Πάντως ο θάνατος του δημοσιογράφου τον καθιστά ανέλεγκτο ποινικά και διοικητικά, δηλαδή δεν μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News