Θεσσαλονίκη: Στα αζήτητα του νοσοκομείου νεκρή τρανς γυναίκα - Παρέμβαση Ζέρβα (βίντεο)

Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Στα αζήτητα του νοσοκομείου νεκρή τρανς γυναίκα - Παρέμβαση Ζέρβα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σορός 60χρονης τρανς γυναίκας παραμένει επί μέρες στα αζήτητα του νεκροτομείου του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς η οικογένειά της αρνείται να παραλάβει για την ταφή τη σορό της

Η σορός 60χρονης τρανς γυναίκας παραμένει επί μέρες στα αζήτητα του νεκροτομείου του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς η οικογένειά της αρνείται να παραλάβει για την ταφή τη σορό της.

Η 60χρονη Μπάλι το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας και πέθανε πριν από περίπου έξι ημέρες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, με την οικογένειά της, ωστόσο, να μην επιθυμεί να παραλάβει τη σορό της και να προχωρήσει στην κηδεία της. Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από αναρτήσεις στα social media και γρήγορα ενδιαφέρθηκε για την υπόθεση ταφής της τρανς γυναίκας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης  για την ιστορία της 60χρονης Μπάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, εάν η οικογένεια της Μπαλί προχωρήσει επίσημα σε αποποίηση ταφής, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει την ταφή με δική του ευθύνη. Πρόθεση του ίδιου του Δημάρχου Θεσσαλονίκης είναι να καλύψει ο ίδιος τη δαπάνη που θα προκύψει.

//--> //-->

Η παρέμβαση Ζέρβα

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το θλιβερό γεγονός ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία και ξεχωριστό ενδιαφέρον και άμεσα προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες συνεννοήσεις, για να δοθεί γρήγορα λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον υπάρξει σχετική εξέλιξη από την πλευρά της οικογένειάς της -αποποίηση ταφής – ο ίδιος ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα ενεργήσει άμεσα για τη διαδικασία της ταφής, καθώς υπάρχει ετοιμότητα και έχει ήδη γίνει σχετική προεργασία. Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, προτίθεται να καλύψει ο ίδιος τη σχετική δαπάνη, ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί γρήγορα και με κάθε σεβασμό προς το πρόσωπο της θανούσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να δοθεί λύση, καθοριστική ήταν η συμβολή του «Thessaloniki Pride», του Συλλόγου «Θετική Φωνή» Θεσσαλονίκης και συλλογικοτήτων που επικοινώνησαν με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News