Ελλάδα

Κλιματιστικά: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την ασφαλή χρήση τους (βίντεο)

Τι αναφέρει ο υγιεινολόγος και λέκτορας υγιεινής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κώστας Ντελέζος για την ασφαλή χρήση των κλιματιστικών - Ποιο είναι το συχνότερο λάθος που κάνουμε

Έφτασε το καλοκαίρι, η εποχή που ο υδράργυρος βρίσκεται στα ύψη και τα κλιματιστικά λειτουργούν αδιάκοπα. Ωστόσο, τα κλιματιστικά μεταφέρουν και αερογενείς λοιμώξεις, προειδοποιεί ο υγιεινολόγος και λέκτορας υγιεινής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κώστας Ντελέζος.

Ο κ. Ντελέζος, τονίζει πως «Πρέπει να εφαρμόζουμε την οδηγία 24/7» και πρόσθεσε «να βάζουμε δηλαδή το κλιματιστικό σε μια συνεχή μέτρια λειτουργία, έτσι ώστε να μην αναπτυχθούν ιοί». Επίσης, η λειτουργία αυτή είναι και περισσότερο οικονομική.

«Το συχνότερο λάθος που κάνουμε»

Ο υγιεινολόγος μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε πως «Το συχνότερο λάθος που κάνουμε είναι να συγκεντρώνουμε τα νερά από το σωληνάκι του aircondition έξω στο μπαλκόνι, ενώ πρέπει τα νερά να πηγαίνουν κατευθείαν στην αποχέτευση».

Τι ισχύει για τους ανεμιστήρες

Τέλος, όσον αφορά στους ανεμιστήρες προτιμώνται αυτοί που είναι οροφής και όχι δαπέδου καθώς «ο ανεμιστήρας οροφής δημιουργεί ένα ρεύμα αέρα πάνω από τη ζώνη του κεφαλιού μας ενώ ο ανεμιστήρας δαπέδου δημιουργεί ένα ρεύμα αέρα στο ύψος του προσώπου μας, γεγονός πολύ ανθυγιεινό» τόνισε ο υγιεινολόγος.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια