Πατρινό καρναβάλι: Πανελλήνιος διαγωνισμός για τα άρματα του 2023

Ελλάδα
Πατρινό καρναβάλι: Πανελλήνιος διαγωνισμός για τα άρματα του 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διοργανώνεται πανελλήνιος διαγωνισμός για την σχεδίαση καρναβαλικών αρμάτων για την επόμενη διοργάνωση

Μια πρωτάκουστη είδηση βγήκε στο φως της δημοσιότητας σήμερα Τρίτη 31 Μαΐου, αναφορικά με το καρναβάλι της Πάτρας, τη διοργάνωση και τα άρματα.

Αύριο Τετάρτη 1 Ιουνίου, συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας προκειμένου να διοργανωθεί ένας πανελλήνιος διαγωνισμός για τα καρναβαλικά άρματα του 2023, τίτλος του θέματος «Έγκριση Πανελλήνιου Διαγωνισμού για σχεδίαση Καρναβαλικών αρμάτων του Π.Κ. 2023», με εισηγήτρια την πρόεδρο του ΔΣ Ήρα Κουρή.

Το ζήτημα αυτό δίνει τροφή για σκέψη καθώς από το Πατρινό Καρναβάλι έχουν περάσει μεγάλοι κατασκευαστές αρμάτων, οι οποίοι έχουν αφήσει πίσω τους την δική του πινελιά, εξάγοντας τεχνοτροπία και προσφέροντας άρματα και σε άλλες περιοχές.

Άλλωστε, το Πατρινό Καρναβάλι έχει τα δικά του άρματα, την δική του νοοτροπία, τους δικούς του Βασιλιάδες και τις δικές του Βασίλισσες, που οι Πατρινοί αγαπούν και «υπηρετούν» τόσα χρόνια. Ξέρουν τα χρώματά τους, την τεχνοτροπία τους, τις κινήσεις τους, τους χαιρετισμούς τους τούς οποίους περιμένουν κάθε χρόνο.

Και τώρα, γίνεται γνωστό ότι διοργανώνεται πανελλήνιος διαγωνισμός για την σχεδίαση καρναβαλικών αρμάτων για την επόμενη διοργάνωση. Δηλαδή, θα κληθεί ένας άνθρωπος που ίσως να μην έχει δει ποτέ το Πατρινό Καρναβάλι, δεν γνωρίζει το πνεύμα του, την τέχνη του και το ύφος του, να σχεδιάσει τους Βασιλιάδες και τα άρματα που θα πλαισιώσουν τις παρελάσεις.

Δεν έχει καλλιτέχνες το Καρναβαλικό Συνεργείο για να σχεδιάσουν, όπως έκαναν τόσα χρόνια, τα άρματα του θεσμού; Και γιατί η ΚΕΔΗΠ αποφάσισε να γυρίσει για άλλη μία φορά την πλάτη στους καρναβαλιστές της πόλης, στα πληρώματα τα οποία κάθε χρόνο παρουσιάζουν τα δικά τους άρματα εμπλουτίζοντας την παρέλαση; Δεν ξέρουν άραγε πως υπάρχουν δεκάδες καλλιτέχνες στην Πάτρα, οι οποίοι και τον θεσμό αλλά και το πνεύμα του γνωρίζουν, που θα μπορούσαν να καταθέσουν τις ιδέες τους; Ας μην ξεχνάμε πως εκτός από τα έξι περίπου άρματα κάθε χρονιά, στις παρελάσεις συμμετέχουν πάνω από 10-15 άρματα κατασκευασμένα από τα πληρώματα. Αυτό το δυναμικό δεν θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News