Ελλάδα

Κοινωνικός Τουρισμός: Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της πλατφόρμας - Οι δικαιούχοι

Τι παρέχει το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού στους δικαιούχους - Πώς υποβάλλεται η αίτηση

Με αυξημένο κατά 5 εκατ. ευρώ ( από 30 σε 35 εκατ.) αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του κοινωνικού τουρισμού τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Αξίζει να επισημανθεί ότι, προκειμένου να υπάρξει αυξημένη διαθεσιμότητα κατά τον Αύγουστο, όπου η συντριπτική πλειοψηφία επιλέγει να πάει διακοπές, η επιδότηση καταλυμάτων θα ενισχυθεί κατά 20% .

Η κατηγορία ΑμεΑ μπορεί να πάρει επιταγή κοινωνικού τουρισμού κάθε χρόνο, ενώ όλοι υπόλοιποι κάθε δύο χρόνια. Η παροχή του προγράμματος αφορά 6 διανυκτερεύσεις, με πολύ μικρή ιδιωτική συμμετοχή, σε τουριστικά καταλύματα σε όλη τη χώρα.

Για συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Λέσβος, η Λέρος, η Σάμος, η Χίος, η Κως και ο Έβρος, το 6ήμερο μπορεί να γίνει 10ημερο χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή και επίσης περιλαμβάνει σημαντικές εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Το πρόγραμμα αφορά και ανέργους και εργαζόμενους, ενώ οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμέΑ στην αίτηση τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν να παίρνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού χρόνο παρά χρόνο.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απευθύνεται σε όσους/-ες:

  • Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
  • Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/-ες 50 ημέρες εργασίας.
  • Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις

Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη τους.

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια