Ρούλα Πισπιρίγκου: Το σκεπτικό της προφυλάκισης – Τα σενάρια (βίντεο)

Ελλάδα
Ρούλα Πισπιρίγκου: Το σκεπτικό της προφυλάκισης – Τα σενάρια (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα - Αν αφεθεί ελεύθερη μπορεί να διαπράξει κι άλλα εγκλήματα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα, μετά την προφυλάκιση της μητέρας τους Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Συγκεκριμένα, το σκεπτικό της εισαγγελικής πρότασης που οδήγησε στην προφυλάκιση της, κατηγορούμενης για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Ρούλας Πισπιρίγκου, στις 4 Απριλίου αποκαλύφθηκε από ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Όπως καταδεικνύεται, ο Εισαγγελέας έθεσε ως επιχείρημα το γεγονός ότι η 33χρονη θεωρείται επικίνδυνη για τέλεση νέων εγκλημάτων συναφών ή και των ίδιων με αυτά για τα οποία κατηγορείται, γι’ αυτό και πρότεινε την προφυλάκισή της.

Το σκεπτικό για την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ακολουθεί αναλυτικά η εισαγγελική πρόταση για την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου:

«Φρονούμε ότι εάν η κατηγορουμένη αφεθεί ελεύθερη είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα και ως εκ τούτου καθίσταται απολύτως αναγκαία η επιβολή προσωρινής κράτησης σε βάρος της, μη αρκούσης της επιβολής περιοριστικών όρων.

Το αίτημα για επιβολή κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση τυγχάνει απορριπτέο, πρωτίστως διότι η κατηγορουμένη δεν προσκόμισε αντίγραφο λογαριασμού σταθερής και κινητής τηλεφωνικής σύνδεσης, ούτε άλλα αποδεικτικά στοιχεία ότι η διεύθυνση διαμονής της διαθέτει σήμα για τη λήψη κλήσεων και εν γένει επικοινωνία με συσκευές κινητής τηλεφωνίας και ότι διαθέτει ικανοποιητική κάλυψη GSM», αναφέρει το ρεπορτάζ και προσθέτει:

«Επιπλέον δε, δεν απέδειξε ότι έχει τη δυνατότητα καταβολής του κόστους των ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης που τη βαρύνει και σε κάθε το ανωτέρω μέτρο κρίνεται ως ανεπαρκές.

Τέλος, το γεγονός ότι η κατηγορουμένη έχει γνωστή διαμονή και δεν έχει καταδικαστεί για ομοειδείς αξιόποινες πράξεις δεν κρίνεται επαρκές για τη μη επιβολή προσωρινής σε βάρος της, δοθέντος ότι εκ των ανωτέρω συνάγεται πως υφίσταται κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων συναφών ή και των ίδιων με αυτά για τα οποία κατηγορείται».

Υπενθυμίζεται ότι στο άκουσμα της απόφασης για την προφυλάκισή της, η Ρούλα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε κλάμτα και, απευθυνόμενη στην ανακρίτρια, της είπε «Γιατί; Αφού είμαι αθώα. Από τα στοιχεία είδατε ότι είμαι αθώα».

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News