Υπουργείο Υγείας: Δεν ανιχνεύθηκε ιός ευλογιάς πιθήκων στο ύποπτο κρούσμα που νοσηλεύεται στο Αττικό

Ελλάδα
Υπουργείο Υγείας: Δεν ανιχνεύθηκε ιός ευλογιάς πιθήκων στο ύποπτο κρούσμα που νοσηλεύεται στο Αττικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν ανιχνεύθηκε ιός ευλογιάς πιθήκων στο ύποπτο κρούσμα που νοσηλεύεται στο Αττικό

Δεν ανιχνεύθηκε ιός ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox) σε εργαστηριακή εξέταση δείγματος από το ύποπτο κρούσμα του άνδρα που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο "ΑΤΤΙΚΟΝ", ενώ το δείγμα βρέθηκε θετικό σε δύο επαναλαμβανόμενους ελέγχους για τον ιό της Ανεμοβλογιάς (varicella - chickenpox), σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Εργαστήριο Αναφοράς (Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή ΑΠΘ) για ευλογιά και στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ.

Ο ιός της ανεμοβλογιάς παρότι περιλαμβάνει το συνθετικό -pox είναι διαφορετικός από τους ιούς που προκαλούν ευλογιά ή ευλογιά των πιθήκων, αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Υπάρχει συνάφεια, προσθέτει, αναφορικά με τα συμπτώματα και την εμφάνιση δερματικών αλλοιώσεων που προκαλούνται από την ανεμοβλογιά και την ευλογιά των πιθήκων.

Η ευλογιά έχει εκριζωθεί από τον ανθρώπινο πληθυσμό από το 1980, ενώ η ανεμοβλογιά αποτελεί μια συχνή νόσο που προκαλεί περίπου 4 εκατομμύρια λοιμώξεις σε παιδιά. Για την ανεμοβλογιά υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο και προκαλεί ηπιότερη νόσο από την ευλογιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News