Κρήτη: Συγκλονίζουν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη για το τραγικό τέλος του 14χρονου

Κρήτη
Κρήτη: Συγκλονίζουν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη για το τραγικό τέλος του 14χρονου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δυστυχώς, ο θάνατος του Βαγγέλη μας δεν έγινε φάρος για την κοινωνία μας», τονίζει η οικογένεια Γιακουμάκη με αφορμή το τραγικό τέλος 14χρονου στα Σεπόλια

«Μουδιασμένη» παραμένει η κοινή γνώμη της χώρας από το τραγικό τέλος του 14χρονου Μάκη, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι του, στον Κολωνό της Αθήνας. Την ώρα που οι έρευνες των Αρχών για να χυθεί άπλετο φως στις αιτίες που οδήγησαν τον αδικοχαμένο έφηβο να αφαιρέσει τη ζωή του βρίσκονται σε εξέλιξη, έρχονται στη δημοσιότητα νέες καταγγελίες για σκληρό bullying, που φέρεται να λάμβανε χώρα στο σχολείο του 14χρονου, στα Σεπόλια.

Σε απόσπασμα βίντεο «αποτυπώνεται» ο ξυλοδαρμός μιας ανήλικης μαθήτριας του εν λόγω σχολείου από κορίτσια και αγόρια. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η μητέρα της κοπέλας, αυτός δεν ήταν ο μοναδικός ξυλοδαρμός που υπέστη η κόρη της: Σύμφωνα με τη γυναίκα, εκτός από τα σχεδόν καθημερινά περιστατικά απειλών και άσκησης βίας, η κόρη της είχε πέσει μια ακόμη φορά θύμα άγριου ξυλοδαρμού.

Παρά το ότι στο «κάδρο» των Αρχών παραμένει ως «σενάριο», το οποίο διερευνάται, το ενδεχόμενο ο Μάκης να συμμετείχε σε «δοκιμασία» διαδικτυακής πρόκλησης αυτο-ασφυξίας μέσω δημοφιλούς πλατφόρμας για άτομα νεαρής ηλικίας, οι καταγγελίες για bullying που δεχόταν ο αδικοχαμένος 14χρονος από μαθητές του σχολείου όπου φοιτούσε συγκλονίζουν.

Την ώρα που οι γονείς του Μάκη ακόμη δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι δε θα δουν ποτέ ξανά το παιδί τους, οι γονείς ενός άλλου νέου ανθρώπου, ο άδικος χαμός του οποίου έγινε η αιτία να ακουστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο όρος bullying, πριν από μερικά χρόνια, έσπασαν τη σιωπή τους.

Ο λόγος για τους γονείς του αείμνηστου Κρητικού Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός τον Μάρτιο του 2015, στα Γιάννενα, όπου φοιτούσε. Οι τραγικοί γονείς του Βαγγέλη, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ανέφεραν ότι «δυστυχώς, ο θάνατος του Βαγγέλη μας δεν έγινε φάρος για την κοινωνία μας».

«Όταν έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης μας, ήταν η πρώτη φορά που ακούσαμε εμείς και όλη η Ελλάδα τη λέξη bullying. Πιστεύαμε ότι τα βασανιστήρια που έγιναν στον Βαγγέλη μας, βασανιστήρια για τα οποία, όπως γνωρίζετε, καταδικάστηκαν οι υπαίτιοι, αλλά και ο θάνατος του παιδιού μας θα ήταν αποτρεπτικά από το να ακούσουμε ξανά για βασανιστήρια σε άλλα παιδιά. Δυστυχώς, ο θάνατος του Βαγγέλη μας δεν έγινε φάρος για την κοινωνία μας. Η κοινωνία μας δεν μπόρεσε για ακόμη μια φορά να προστατεύσει ένα ακόμη παιδί που έπεσε θύμα bullying και έβαλε τέρμα στη ζωή του.

Η περίπτωση του Βαγγέλη μας, βέβαια, δεν είναι αυτοχειρία, όπως ξέρετε καλά, εκκρεμεί ακόμα δικαστικά η υπόθεση για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Εμείς το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, 7 χρόνια και 3 μήνες μετά τον θάνατο του Βαγγέλη μας, είναι ότι νιώθουμε θλίψη και διαπιστώνουμε ότι η κοινωνία μας επιβεβαιώνει καθημερινά ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία. Ας αναλογιστούν αυτοί που πρέπει ποιοι ευθύνονται για όλα αυτά που συμβαίνουν», ανέφεραν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”.

//--> //-->

Σε κατάσταση σοκ - Δε γνώριζε η μητέρα του Μάκη

Ας σημειωθεί ότι στις Αρχές κατέθεσαν τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα άτομα του περιβάλλοντος του 14χρονου Μάκη. Η μητέρα του παιδιού, η οποία βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ, ξεσπούσε συνεχώς σε κλάματα την ώρα που κατέθετε στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα ανέφερε ότι δε γνώριζε για περιστατικά bullying σε βάρος του Μάκη. Εκτός από τη χαροκαμένη μητέρα, έχει καταθέσει στην Αστυνομία ο προπονητής του 14χρονου, αλλά και δύο συμμαθήτριές του.

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας στο Mega, φίλος του 14χρονου είχε δηλώσει ότι ο Μάκης «φοβόταν... Ήταν πολύ κλειστό παιδί, είναι η αλήθεια, δεν έλεγε σε κανέναν τίποτα προσωπικό. Τις τελευταίες ημέρες ήταν στεναχωρημένος, είχε κάνει στον κολλητό του μια ερώτηση πριν κάτι μέρες, “αν αυτοκτονούσα, τι θα έκανες;”».

Στην ίδια εκπομπή, η μητέρα φίλου του Μάκη υποστήριξε ότι ο γιος της της είχε εκμυστηρευτεί το bullying που δεχόταν ο φίλος του.

«Τον βρίζανε. Κάθε μέρα τον βρίζανε, τον γελούσανε, τον χτυπούσανε, κάθε μέρα... κάθε μέρα χωρίς λόγο. Ανελέητο bullying. Δε θέλω να συμβεί άλλο τέτοιο. Είμαι μάνα. Ειλικρινά σας μιλάω, είμαστε διαλυμένοι. Από την άλλη φοβάμαι... O 14χρονος έχει έρθει στο σπίτι μας, αυτό το παιδί το τόσο ευγενικό, το τόσο ήσυχο, το εσωστρεφές και το κατ’ επίφαση, το τονίζω, κατ’ επίφαση χαρούμενο. Ένα παιδί που δεν άπλωνε χέρι ποτέ, γι’ αυτό θεωρούσαν οι νταήδες ότι μπορούσαν να πουλήσουν τσαμπουκά... Ένα παιδί που τα έκρυβε όλα μέσα του», ανέφερε χαρακτηριστικά η γυναίκα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News