Ανδρουλάκης: Καλούμε τους πολίτες να παρακολουθήσουν το συνέδριό μας

Ελλάδα
Ανδρουλάκης: Καλούμε τους πολίτες να παρακολουθήσουν το συνέδριό μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να παρακολουθήσουν την αυριανή έναρξη του συνεδρίου του κόμματος

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να παρακολουθήσουν την αυριανή έναρξη του συνεδρίου του κόμματος στο στάδιο TAE KWON DO στο Φάληρο και την εισηγητική του ομιλία με την οποία θα ανοίξουν οι εργασίες του.

Σε συνέντευξη στον ρ/σ ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ανέφερε: «Είναι ένα ανοιχτό συνέδριο. Να έρθουν να παρακολουθήσουν. Θα έχουμε ανοιχτά τραπέζια συζήτησης. Εμείς προσπαθούμε το συνέδριο αυτό να είναι ένα ακόμη βήμα.

Εκατόν ογδόντα χιλιάδες μέλη της παράταξης επέλεξαν το όνομα ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πριν από 15 ημέρες, με μια πρωτοφανή διαδικασία, πολύ μαζική, και με χαροποιεί γιατί σε αυτά τα πρώτα βήματα φαίνεται να μας αγκαλιάζει ο κόσμος. Ουσιαστικά κλείνουμε το οργανωτικό σκέλος και τη δομή της παράταξης. Αλλά παράλληλα κάνουμε άλλο ένα βήμα για το πρόγραμμα. Και το πιο σημαντικό πράγμα είναι τι απαντήσεις δίνουμε στα σημερινά προβλήματα». Και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι θα τους κάνουμε και στις εκλογές να νιώσουν ότι άξιζε η στήριξη που μας έχουν δώσει τους τελευταίους μήνες».

Σχετικά με την συζήτηση περί συνεργασιών, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «αλαζονικά βάζουν ψευτοδιλήμματα σε εμάς, όχι γιατί θέλουν το ΠΑΣΟΚ, αλλά θέλουν τις ψήφους της Δημοκρατικής Παράταξης. Εγώ λέω: ψηφίστε μας. Εγώ δεν είμαι ένα κόμμα μπαμπούσκα. Η ψήφος στη Δημοκρατική Παράταξη, στο ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ψήφος στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη. Είναι ψήφος σε μια σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση».  

Ως προς την αποτίμηση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο Κογκρέσο ήταν ισορροπημένη και πρόσθεσε ότι «η επίσκεψη του θα αξιολογηθεί τους επόμενους μήνες από την συμπεριφορά που θα έχει η αμερικανική κυβέρνηση σε σχέση με πολύ μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα της ευρύτερης περιοχής και κυρίως με τους εκβιασμούς του κ. Ερντογάν προς το ΝΑΤΟ για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας».

Κατέκρινε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί γίνεται επίδικο μιας σύγκρουσης, «το ότι το αμερικανικό Κογκρέσο για τα 200 χρόνια από την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης κάλεσε τον πρωθυπουργό να μιλήσει για να τιμήσει τον ελληνικό λαό, τις θυσίες του ελληνικού λαού απέναντι στον οθωμανικό ζυγό και να γίνεται μια συζήτηση σύγκρουσης του πολιτικού συστήματος, θεωρώ ότι είναι αδιανόητο».

Για την συμπεριφορά της Τουρκίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό πως «η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό της Τουρκίας, η καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων γειτονικών χωρών, οι εκβιασμοί του κ. Ερντογάν στο ΝΑΤΟ δεν πρέπει να επιβραβεύονται. Το καθαρό μήνυμα είναι ότι δεν πουλάμε όπλα σε χώρες- ταραξίες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News