Γλυπτά του Παρθενώνα: Ξεκινούν επίσημα συνομιλίες για την επιστροφή τους

Ελλάδα
Γλυπτά του Παρθενώνα: Ξεκινούν επίσημα συνομιλίες για την επιστροφή τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Unesco θα ανακοινώσει την ημερομηνία της συνάντησης μεταξύ της Ελληνίδας υπουργού Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και του Βρετανού ομόλογου της

Σε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση, για το διαχρονικό αίτημα της Ελλάδα που αφορά στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, προχώρησε η Unesco.

Σύμφωνα με αυτήν, Ελλάδα και Βρετανία ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του οργανισμού να εντείνουν τις προσπάθειές τους έτσι ώστε να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι και να συνομιλήσουν με θέμα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα εκεί που ανήκουν.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η UNESCO ζήτησε από το Ηνωμένο Βασίλειο να επανεξετάσει την στάση του και να προσέλθει σε διάλογο με την Ελλάδα. Στις 29 Απριλίου, ο υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας Στίβεν Πάρκινσον απέστειλε αίτημα στην Unesco να διοργανώσει συνάντηση με την Ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Ηνωμένο Βασίλειο απέστειλε αίτημα στην Unesco να διοργανώσει συνάντηση με την Ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη για το θέμα, και η ελληνική πλευρά αποδέχτηκε άμεσα την πρόσκληση. Η ημερομηνία της συνάντησης δεν έχει ανακοινωθεί.

“The United Kingdom informed the Secretariat of its suggestion to  organize a meeting between the Greek Minister of Culture, Lina Mendoni, and the Minister of the  United Kingdom Department for Digital, Culture, Media and Sport, Lord Parkinson, which they hope  would receive a positive response from the Greek authorities. In this regard, Greece informed the  Secretariat that the suggestion of the United Kingdom was sent to the Greek Minister of Culture on  29 April 2022, was immediately accepted and a meeting between the parties is about to be  arranged in due course”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News