Οικονομική στήριξη δήμων και ΔΕΥΑ ζήτησε από τον Πέτσα η ΚΕΔΕ

Ελλάδα
Οικονομική στήριξη δήμων και ΔΕΥΑ ζήτησε από τον Πέτσα η ΚΕΔΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσης, για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι συνεχίζονται με σταθερό ρυθμό οι εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα

Την αναγκαιότητα στήριξης των Δήμων με έκτακτη επιχορήγηση προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου κατά τη συνάντηση που είχε, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της, με τον Αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε ότι, χωρίς στήριξη, η βιωσιμότητα των Δήμων κινδυνεύει, με τον κ. Πέτσα να απαντά πως επίκειται νέα οικονομική στήριξη ύψους 100 εκ. μέσα στον Ιούνιο. Η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ ζήτησε, επίσης, την οικονομική στήριξη των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α) και ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τους ενημέρωσε πως οι υπηρεσίες του υπουργείου βρίσκονται σε διαδικασία ανάλυσης των οικονομικών στοιχείων προκειμένου να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το συγκεκριμένο ζήτημα στο προσεχές διάστημα.

Επίσης, για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι συνεχίζονται με σταθερό ρυθμό οι εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα.Ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, διέψευσε, επίσης, το σενάριο περί μετατόπισης του χρόνου των εκλογών στην Αυτοδιοίκηση, διαβεβαιώνοντας κατηγορηματικά πως δεν έχει συζητηθεί ποτέ σε κυβερνητικό επίπεδο η παράταση της θητείας. Μάλιστα, τόνισε πως αυτή η κυβέρνηση άλλαξε τον εκλογικό νόμο για την σταθερότητα στον εκλογικό κύκλο, ενώ στο υπουργείο Εσωτερικών δεν τέθηκε ποτέ και από κανέναν τέτοιο ζήτημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία AP)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News