Κορωνοϊός: Στις 17:00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη για τις αλλαγές στη χρήση μάσκας

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Στις 17:00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη για τις αλλαγές στη χρήση μάσκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε πως δεν μιλάμε για κατάργηση των μέτρων αλλά για αναστολή, καθώς έχουμε μπροστά μας το φθινόπωρο

σε ανακοινώσεις σχετικά με τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους αναμένεται να προχωρήσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναμένεται στις 5 μμ το απόγευμα.

Νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε  πως «η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση και όπως δείχνουν οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν μπορεί να ανατραπεί, γι’ αυτό και αναμένουμε από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων να εισηγηθεί την αναστολή της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ωστόσο θα υπάρχουν εξαιρέσεις σε συγκεκριμένους χώρους όπως τα νοσοκομεία».

«Επειδή θεωρούμε ότι η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρου περιορισμού θέλουμε να ακούσουμε την εισήγηση και να μείνει η μάσκα εκεί που είναι απαραίτητη. Η φιλοσοφία μας είναι να πάμε σε χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους μόνο εκεί που είναι απαραίτητη», υπογράμμισε.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν μιλάμε για κατάργηση των μέτρων αλλά για αναστολή, καθώς έχουμε μπροστά μας το φθινόπωρο.

Αναφερόμενος στις μάσκες για τα σχολεία, ο κ. Πλεύρης είπε πως βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με την κυρία Κεραμέως και πως θα υπάρξει πρωτόκολλο ασφαλείας και για τις πανελλαδικές εξετάσεις όχι τόσο για επιδημιολογικούς λόγους όσο για το να μην νοσήσουν άτομα-υποψήφιοι τις ημέρες που δίνουν εξετάσεις.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News