Γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά: «Ο Αναγνωστόπουλος δεν θα ξαναδεί ποτέ τη Λυδία», δήλωσε ο πατέρας της Καρολάιν

Ελλάδα
Γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά: «Ο Αναγνωστόπουλος δεν θα ξαναδεί ποτέ τη Λυδία», δήλωσε ο πατέρας της Καρολάιν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμία ποινή φυλάκισης δεν μπορεί ποτέ να φέρει πίσω την όμορφη κόρη μου, αλλά είμαι χαρούμενος που το δικαστήριο δεν πίστεψε τις αστείες ανοησίες που παρήγαγε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του» τόνισε ο Ντέιβιντ Κράουτς

Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών, είναι η τελική ποινή που επέβαλλε το δικαστήριο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, για τη δολοφονία της Καρολάιν, τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας αλλά και για τα άλλα δυο πλημμελήματα που του αποδόθηκαν (ψευδή κατάθεση κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή καταγγελία).

Με την ποινή που επιβλήθηκε στον 34χρονο πιλότο η οικογένεια της δολοφονημένης Καρολάιν Κράουτς πήραν μια μικρή δικαίωση, καθώς ο άδικος χαμός της δεν «ισοσκελίζεται» με οποιαδήποτε ποινή.

Ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, μίλησε στη Dailymail και δήλωσε ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, δεν θα ξανά δει ποτέ την μικρή Λυδία.

«Καμία ποινή φυλάκισης δεν μπορεί ποτέ να φέρει πίσω την όμορφη κόρη μου, αλλά είμαι χαρούμενος που το δικαστήριο δεν πίστεψε τις αστείες ανοησίες που παρήγαγε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του» τόνισε ο 79χρονος.

«Είμαι επιπλέον χαρούμενος που γνωρίζω ότι θα εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, τη σκληρότερη φυλακή στην Ελλάδα που διαθέτει ένα από τα χειρότερα σωφρονιστικά συστήματα στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

«Όταν τελικά ολοκληρώσει την ποινή του, από την οποία πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορεί να μην επιβιώσει, θα είναι ένας αλλαγμένος άνδρας, ένας κατεστραμμένος άνδρας, πολύ μεγαλύτερος από την πραγματική του ηλικία. Τώρα που η μοίρα του έχει τακτοποιηθεί, η Σούζαν και εγώ μπορούμε να προχωρήσουμε. Σκοπεύω να αλλάξω το όνομα της Λυδίας σε αυτό της μητέρας της για να μην συνδεθεί ποτέ με αυτό το απεχθές πλάσμα. Θα φροντίσω να μην μπορέσει ποτέ να δει την κόρη του ή να έχει οποιαδήποτε επαφή μαζί της» υπογράμμισε ο πατέρας της Καρολάιν.

Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή ο πιλότος                                                                                          

Αν η απόφαση παραμείνει και στο Εφετείο, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα μείνει μέσα στη φυλακή περίπου 19 χρόνια. Υπολογίζονται, συγκεκριμένα, 16 χρόνια τα ισόβια συν τα 3/5 από τις ποινές καθείρξεως των 11,5 ετών.

Ο κατηγορούμενος το μόνο που ζήτησε ήταν να δει τη μικρή Λυδία όταν αποφυλακιστεί, ωστόσο όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, «θα φροντίσουμε να μη συμβεί αυτό». Οι ψυχίατροι, μάλιστα, λένε πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι μια ολέθρια συνάντηση.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News