Γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά: Ισόβια στον πιλότο για τη δολοφονία της Καρολάιν - Πώς τον περιέγραψε η εισαγγελέας

Ελλάδα
Γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά: Ισόβια στον πιλότο για τη δολοφονία της Καρολάιν - Πώς τον περιέγραψε η εισαγγελέας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κοίμισε το παιδί και ανέβηκε να την σκοτώσει», ανέφερε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξη 11,5 ετών επιβλήθηκε την Δευτέρα 16 Μαΐου, ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος τον Μάιο του 2021 σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν, αλλά και τον σκύλο τους, μέσα στο σπίτι της οικογένειας, στα Γλυκά Νερά της Αττικής. Σημειώνεται ότι στον Αναγνωστόπουλο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Στον 34χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με το ΑΠΕ, άκουσε ατάραχος το ύψος της ποινής από την πρόεδρο της Έδρας, επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Καρολάιν και κάθειρξη 10 ετών για τη θανάτωση του σκύλου τους. Εξάλλου, ο 34χρονος καταδικάστηκε σε ποινή ενός έτους και τριών ετών αντίστοιχα για ψευδείς καταθέσεις και καταγγελίες μετά την πράξη. Η συνολική ποινή που του επιβλήθηκε, κατά συγχώνευση, ήταν ισόβια συν κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών. Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να επιβληθεί στον καταδικασθέντα και χρηματική ποινή ύψους 21.000 ευρώ.

Είχε προηγηθεί η αγόρευση της εισαγγελέως της Έδρας, η οποία πρότεινε να κηρυχθεί ο κατηγορούμενος ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

//--> //-->

«Ο φόνος έγινε για ασήμαντη αφορμή και ο κατηγορούμενος ούτε βρισιές από την πλευρά του θύματος δεν μπορεί να επικαλεστεί. Κοίμισε το παιδί στον καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει. Αυτό καταρρίπτει τον ισχυρισμό περί ψυχικής διέγερσης και δείχνει την προμελέτη. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να δείχνει απώλεια συνείδησης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας, η οποία επισήμανε ακόμη ότι «το επιχείρημα ότι σκότωσε θολωμένος καταρρίφθηκε αμέσως, από τη στιγμή που εναπόθεσε το παιδί στο σώμα της νεκρής μάνας. Είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητάς του. Ήξερε ότι η προσοχή θα στεφόταν στο παιδί και σε εκείνον που βγήκε αλώβητος από μια αιματηρή ληστεία. Το επεδίωκε».

Σύμφωνα, μάλιστα, με την εισαγγελέα, το «έξυπνο» ρολόι που φορούσε το επίμαχο βράδυ η Καρολάιν λειτούργησε ως «θεία δίκη» για τον 34χρονο, ο οποίος ξέχασε να της το αφαιρέσει από το χέρι όταν δημιουργούσε το σκηνικό για την υποτιθέμενη ληστεία, αφαιρώντας την κάμερα ασφαλείας.

«Δικαιοσύνη θα αποδοθεί γι’ αυτήν την ανθρώπινη τραγωδία, αλλά δε θα αποδοθεί ηθική δικαίωση στα θύματα που ζουν: την κόρη και τη μητέρα της Καρολάιν», είπε ακόμη η εισαγγελική λειτουργός, η οποία, αναφερόμενη στην προσωπικότητα του Αναγνωστόπουλου, έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με «πολύ μεγάλο “εγώ”», ο οποίος «έχει την ανάγκη να είναι ο κυρίαρχος των πραγμάτων και όλες οι ενέργειες στρέφονται γύρω από το “εγώ” του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News