Αυτοκτονία 12χρονου : «Θύμα άγριου bullying λένε οι συμμαθητές του - Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας

Ελλάδα
Αυτοκτονία 12χρονου : «Θύμα άγριου bullying λένε οι συμμαθητές του - Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΛ.ΑΣ διενεργεί έρευνα για το περιστατικό, ενώ παράλληλα εξετάζει το λάπτοπ και το κινητό τηλέφωνο του 12χρονου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τα αίτια που οδήγησαν τον 12χρονο από τα Κάτω Πατήσια να βάλει τέλος στη ζωή του το βράδυ της Παρασκευής 13 Μαΐου.

Ο νεαρός ήταν αθλητής στο Παγκράτιο και είχε έναν αδερφό, ενώ οι γονείς του είναι χωρισμένοι. Ο πατέρας του υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό, ενώ η μητέρα του εργάζεται σε σούπερ μάρκετ.

Η Αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα ως προς τα αίτια που οδήγησαν το αγόρι στην αυτοχειρία, εξετάζοντας ως πιθανές αιτίες είτε ενδεχόμενη ερωτική απογοήτευση, είτε το αν δεχόταν bullying από συμμαθητές του.

Την ίδια ώρα, εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί το ποινικό αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία, έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Με παρέμβαση της, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ζητά τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την τραγική υπόθεση του ανήλικου αυτόχειρα.

Τα τρία σενάρια που εξετάζονται

Ήδη δόθηκε εντολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει τα ηλεκτρονικά αρχεία του παιδιού, ώστε να διακριβωθεί αν η πράξη του αγοριού σχετίζεται με συμμετοχή του σε συγκεκριμένη «πρόκληση» που θέτει προσφιλής σε άτομα νεαρής ηλικίας πλατφόρμα, τα οποία καλούνται να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους.

Ο λόγος για το «blackout challenge», ένα παιχνίδι της πλατφόρμας TikTok. Το blackout challenge ενθαρρύνει όσους συμμετέχουν να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, με κορδόνια ή καλώδιο, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, να τραβήξουν βίντεο και στη συνέχεια να το ανεβάσουν στο TikTok. Πάντως από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, η αυτοχειρεία του νεαρού δεν φαίνεται να συνδέεται με το εν λόγω παιχνίδι.

Υπενθυμίζεται πως ο 12χρονος μαθητής βρέθηκε απαγχονισμένος από τη μητέρα του, την περασμένη Παρασκευή, 13 Μαΐου, μέσα στο δωμάτιο του σπιτιού του, στα Κάτω Πατήσια.

Η ΕΛ.ΑΣ διενεργεί έρευνα για το περιστατικό, ενώ παράλληλα εξετάζει το λάπτοπ και το κινητό τηλέφωνο του 12χρονου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αθλητής του παγκράτιου.

Φωτογραφία αρχείου INTIME 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News