Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Καθολική αποδοχή Τσίπρα - Πάνω από 110.000 νέα μέλη στο κόμμα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Το 99% άγγιξε η αποδοχή του Αλέξη Τσίπρα στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, επικυρώνοντας τον αδιαμφισβήτητο ρόλο του ως ηγέτη του κόμματος. Η ανανέωση της εντολής στο πρόσωπό του, λειτουργεί συσπειρωτικά ενόψει των εθνικών εκλογών, αφού η προεκλογική εκστρατεία, της οποίας ηγήθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες για την εκλογή της συλλογικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τη βάση, ερμηνεύει στο μεγαλύτερο ποσοστό το χθεσινό αποτέλεσμα, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να παραμένει -μετά από 14 χρόνια στο τιμόνι του κόμματος και μια κυβερνητική θητεία 4,5 ετών.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε, κέρδισε τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, άρα ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κος Μητσοτάκης».

Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες της ηγεσίας και όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αφού στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα η δύναμη των μελών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπερδιπλασιάστηκε.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, ενώ οι κάλπες, που άνοιξαν στις 8 το πρωί, θα έκλειναν στις 8 το βράδυ, λόγω της μεγάλης συμμετοχής αποφασίστηκε η παράταση της διαδικασίας για μία ώρα ακόμα, και έτσι έκλεισαν τελικά στις 9 το βράδυ. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, από τις 5 το απόγευμα έσπασε το “φράγμα” των 100.000 ψηφοφόρων (εγγεγραμμένοι σε τάμπλετ) και συνολικά εκτιμάται ότι ψήφισαν πάνω από 150.000 άτομα.

Στην Κρήτη

Αναλυτικότερα, στον νομό Ηρακλείου ψήφισαν πάνω από 4.000 πολίτες, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε χθες το βράδυ - χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση - ο γραμματέας της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κλαράκης.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος κάνει λόγο για τουλάχιστον διπλασιασμό της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό, καθώς πριν τις εκλογές τα εγγεγραμμένα μέλη ήταν 2.000.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κλαράκης.

«Είναι για μας μεγάλη και βαριά η πολιτική ευθύνη απέναντι σε όλους τους πολίτες που μας μας ψήφισαν», είπε, ενώ τόνισε πως αυτό το αποτέλεσμα ενισχύει ακόμα περισσότερο τη βεβαιότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η αυριανή κυβέρνηση της χώρας, που θα αναλάβει να βγάλει τον λαό από τα σημερινά του αδιέξοδα.

Στον νομό Λασιθίου, επίσης, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Γιώργος Καλλιντέρης έκανε λόγο για περίπου τριπλασιασμό της δύναμης των μελών του κόμματος και εκεί, τονίζοντας ότι υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή, όχι μόνο από τα παλαιά μέλη, αλλά και από καινούργια. Τόνισε μάλιστα ότι ήταν πολύ χαρακτηριστικό στοιχείο τα νεαρής ηλικίας άτομα που προσήλθαν στις κάλπες και έγιναν μέλη της Ν.Ε. Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε, επίσης, ότι επέστρεψαν και στον ΣΥΡΙΖΑ πάρα πολλοί που το τελευταίο διάστημα είχαν απομακρυνθεί.

Υπεραισιόδοξος μετά το εκλογικό αποτέλεσμα δήλωσε και ο γραμματέας της Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΑ Θεόδωρος Δουλουμπέκης.

«Τουλάχιστον 1.550 ψήφισαν στις εσωκομματικές μας εκλογές. Έτσι, με βάση τα νέα μέλη που ήρθαν και ψήφισαν, υπερδιπλασιάσαμε τη δύναμή μας. Και αυτό αποτελεί ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Και το γεγονός ότι πανελλαδικά ψήφισαν πάνω από 150.000 πολίτες, αυτό είναι ένα μήνυμα πολιτικής αλλαγής για την Ελλάδα», σημείωσε με νόημα.

Αλλά και στον νομό Χανίων ξεπέρασε τις προσδοκίες των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας η συμμετοχή των μελών και φίλων του κόμματος στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές. Σε εννέα εκλογικά τμήματα στήθηκαν συνολικά 12 κάλπες, με τον αριθμό των μελών που ψήφισαν να ξεπερνά τις 2.000.

Σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, εκλογικά τμήματα λειτούργησαν στο Δημαρχείο Χανίων, όπου υπήρχαν τέσσερις κάλπες, στο παλιό δημαρχείο Ακρωτηρίου, στο παλιό δημαρχείο Γερολάκκου στα Κεραμειά, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε του δήμου Πλατανιά, στο 1ο Γυμνάσιο Κισσάμου, στο κτήριο του πρώην Δήμου Καντάνου για τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου, στο Δημαρχείο Βρυσών για τους ψηφοφόρους του Αποκόρωνα και στο Πνευματικό Κέντρο Σφακίων.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας κ. Ανδρέας Παπανδρέου τόνισε ότι «η συμμετοχή του κόσμου ήταν πέραν των προσδοκιών, ενώ ενδεικτικό της αγανάκτησης του κόσμου, εξαιτίας της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής, είναι το γεγονός ότι από το σύνολο των μελών που προσήλθαν στις κάλπες, σχεδόν οι μισοί είναι νέα μέλη».

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε τοπικό επίπεδο υπερδιπλασίασε τις δυνάμεις του.

Ανακοίνωση του Γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία-Απάντηση στη ΝΔ

Η ΝΔ και ο εκπρόσωπός της καλό είναι να μην δείχνει τόσο έντονα τον πανικό της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σήμερα έχει 172.000 εγγεγραμμένα μέλη εκ των οποίων πάνω από 110.000 εγγράφηκαν σε μια κάλπη που αφορούσε μόνο μέλη και όχι φίλους και συγγενείς.

Και σε μια εκλογή όπου πράγματι δεν υπήρχε έτερος υποψήφιος, αλλά αυτό μάλλον κάνει ακόμη μεγαλύτερο το σημερινό αποτέλεσμα. Ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε πάνω από 150000 ψήφους για να επανεκλεγεί.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης σε μια διαδικασία όπου ψήφιζαν όχι μόνο μέλη αλλά ακόμη και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων έλαβε 115.000 ψήφους στον πρώτο γύρο και 173.000 στον δεύτερο.

Αντιστοίχως ο κ. Ανδρουλάκης 98.000 ψήφους στον πρώτο γύρο και 139.000 στον δεύτερο.

Πόσοι από αυτούς είναι μέλη των κομμάτων τους ας μην το ψάξουμε καλύτερα.

Όσον αφορά τους 15χρονους, καλό θα είναι να ανατρέξουν εκεί στη ΝΔ στο καταστατικό της ΟΝΝΕΔ όπου η ηλικία εγγραφής μέλους είναι τα 13 χρόνια και όχι τα 15 που είναι στο καταστατικό της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά πανικό που δεν κρύβεται κιόλας…

Η ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες θερμά για τη μεγάλη σας συνεισφορά, θέλω να σας ευχαριστήσω όλες και όλους για τη σημερινή γιορτή της συμμετοχής, γιορτή της δημοκρατίας.

Νομίζω ότι σήμερα κάναμε ένα μεγάλο, ένα σπουδαίο, ένα αποφασιστικό βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα πίσω στον τόπο μας, στην πατρίδα μας. Και το έχει ανάγκη.

Θέλω να σας θυμίσω ότι το βράδυ των εκλογών, της γλυκιάς ήττα του ΄19, γιατί πήραμε 32% του ελληνικού λαού, είχα μιλήσει τότε ότι αυτό το μεγάλο ποσοστό που μας δίνει ο δημοκρατικός κόσμος της πατρίδας μας είναι μια εντολή για μας, μια εντολή μετασχηματισμού, μια εντολή να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 τότε μελών με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ των δεκάδων χιλιάδων προοδευτικών πολιτών που μας στήριζαν και μας στηρίζουν.

Νομίζω λοιπόν ότι σήμερα κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση.

Και κάναμε αυτό το αποφασιστικό βήμα χάρη στην πρωτοφανή συμμετοχή των μελών μας, νέων και παλιών, 150 χιλιάδων και πλέον πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες για να στείλουν πίσω τον λογαριασμό. Πιστεύω ότι κάναμε αυτό το αποφασιστικό βήμα με την πρωτοφανή συμμετοχή στην κάλπη για την ανάδειξη της συλλογικής μας ηγεσίας.

Με την ένταξη πάνω από 110.000 νέων μελών στις γραμμές μας.

Με 172.000 συνολικά εγγεγραμμένα μέλη στις οργανώσεις του κόμματος και της νεολαίας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι πια ένα άλλο κόμμα.

Ένα κόμμα πιο μαζικό, ένα κόμμα λαϊκό, ένα κόμμα νεανικό, ένα κόμμα σύγχρονο και ριζοσπαστικό.

Μα πάνω από όλα ένα κόμμα των μελών του.

Ο Κορμός της μεγάλης Προοδευτικής παράταξης στον τόπο μας, που σήμερα άπλωσε τις ρίζες του σε κάθε γειτονιά, κάθε πόλη, κάθε γωνιά της υπαίθρου, κάθε κοινωνική ομάδα.

Γίναμε σήμερα το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών στη χώρα μας και ένα από τα πιο μαζικά κόμματα της Αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική επιτυχία. Νομίζω ότι αυτό μετατρέπει την ελπίδα σε ισχυρή δύναμη αλλαγής.

Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους, όσοι συμμετείχαμε σ' αυτή τη διαδικασία. Πάνω απ' όλα τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες, παλιά και νέα μέλη μας, που προσήλθαν στις κάλπες και έστειλαν πίσω το λογαριασμό αλλά και με τίμησαν προσωπικά με την εμπιστοσύνη τους.

Αισθάνομαι βαριά αυτή την ευθύνη.

 Θέλω να ευχαριστήσω τους περισσότερους  από τρεις χιλιάδες εθελοντές και εθελόντριες στις εφορευτικές επιτροπές που κράτησαν αψεγάδιαστη αυτή τη διαδικασία από το πρωί.

Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, τον Ηλία Νικολακόπουλο, τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής. Όλα τα μέλη μας που εργάστηκαν άοκνα όλο αυτό το διάστημα. Τον Γραμματέα του κόμματος τον Δημήτρη Τζανακόπουλο,. Όλοι αυτοί, χιλιάδες μέλη μας εργάστηκαν για μιαψογη, διαφανή και αδιάβλητη διαδικασία.

Και θέλω να υπενθυμίσω:

Ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε κέρδισε τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κος Μητσοτάκης.

Αυτή είναι η δέσμευση της νέας συλλογικής μας ηγεσίας.

Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση.

Με ενότητα και συναίσθηση της βαριάς ευθύνης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη του λαού μας.

Για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στην πατρίδα μας.

Να είστε καλά.

Σας ευχαριστώ θερμά.

Καλή δύναμη και καλούς αγώνες, γιατί τώρα ξεκινάει ένας νέος μεγάλος και νικηφόρος γύρος για όλους εμάς,

Καλή δύναμη.

Γεια σας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια