Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Παράταση των εκλογών κατά μια ώρα - Σε εξέλιξη η διαδικασία στην Κρήτη (εικόνες)

Κρήτη
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Παράταση των εκλογών κατά μια ώρα - Σε εξέλιξη η διαδικασία στην Κρήτη (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σήμερα οι πολίτες να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους ώστε αύριο να πάρουν τις τύχες της χώρας στα δικά τους χέρια» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεταιη διαδικασία για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη και την χώρα, καθώς και για την εκλογή μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Λόγω της μαζικής προσέλευσης ψηφοφόρων αποφασίστηκε από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, σύμφωνα με κομματικές πηγές, η παράταση των εσωκομματικών εκλογών για μια ώρα. Βάσει των παραπάνω οι κάλπες θα κλείσουν στις 9μ.μ.

Όπως ενημερώνουν ειδικότερα, σύμφωνα μόνο με τους εγγεγραμμένους στα τάμπλετ, έως τις 14:00 έχουν ήδη ψηφίσει 70.000 πολίτες στα εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια, ενώ «συνεχίζεται και η μαζική ροή εγγραφής νέων μελών». Επισημαίνουν ως ενδεικτικό, ότι η αναλογία παλαιών και νέων μελών είναι περίπου ένα προς δύο.

«Σήμερα καλούμε τους πολίτες να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους ώστε αύριο να πάρουν τις τύχες της χώρας στα δικά τους χέρια», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας όλους να ψηφίσουν στις σημερινές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να στείλουν «ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής ώστε να επισπευσθούν οι πολιτικές εξελίξεις» και να αλλάξει πορεία ο τόπος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ψήφισε στο εκλογικό τμήμα στο Δημαρχείο Περιστερίου στη σημερινή διαδικασία για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και σε δηλώσεις του είπε ότι «σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μια σπουδαία μέρα για τη δημοκρατική παράταξη του τόπου μας». «Θα έλεγα ότι είναι η Κυριακή της δημοκρατίας, μια γιορτή συμμετοχής που μπορεί να δυναμώσει και να εμπεδώσει στον τόπο μας το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «σε πάνω από 1.000 σημεία σε όλη τη χώρα, από τον Έβρο έως τη Γαύδο και από την Κέρκυρα έως το Καστελλόριζο, παντού, έχουν στηθεί εκλογικά τμήματα για μια πρωτόγνωρη διαδικασία, γιατί δεν είναι μόνο η εκλογή Προέδρου αλλά της συλλογικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ». «Αλλά», τόνισε, «θέλουμε αυτή η διαδικασία να μην αφορά μόνο τα εσωτερικά μας -που για μας είναι όντως μια πρωτόγνωρη διαδικασία και θα μας δυναμώσει πολύ- αλλά να αφορά το μέλλον αυτού του τόπου». Σημείωσε ότι «γι' αυτό καλούμε σήμερα στις κάλπες μας κάθε δημοκρατικό πολίτη να έχει μια ευκαιρία να στείλει ένα μήνυμα δυνατό, να ακουστεί η φωνή του».

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε «κάθε νέα και νέο, εργαζόμενους που όλα αυτά τα χρόνια βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια, συνταξιούχους που είδαν να στερούνται τις δυνατότητες τους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, επαγγελματίες, όλους, να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα, ένα μήνυμα πολιτικής αλλαγής ώστε να επισπευσθούν οι πολιτικές εξελίξεις και να έρθει εκείνη η ώρα που θα σημάνει μια διαφορετική πορεία για τον τόπο και το λαό μας, με στήριξη της κοινωνίας, στήριξη των αδύναμων».

«Σήμερα», υπογράμμισε, «καλούμε τους πολίτες να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους ώστε αύριο να πάρουν τις τύχες της χώρας στα δικά τους χέρια».

//--> //-->

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ στην Ανατολική Κρήτη - Σαράντα τέσσερα εκλογικά τμήματα σε Ηράκλειο και Λασίθι

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις οκτώ το πρωί, η διαδικασία εκλογής από τη βάση του κόμματος, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ και μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Στην Ανατολική Κρήτη η διαδικασία προχωράει δίχως προβλήματα στα σαράντα τέσσερα εκλογικά τμήματα, στα οποία ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου έχουν στηθεί έξι εκλογικά κέντρα με εννέα εκλογικά τμήματα, ενώ στο Ηράκλειο είναι συνολικά τριάντα πέντε εκλογικά τμήματα σε είκοσι τρία εκλογικά κέντρα.

Τα πρώτα μέλη του κόμματος άρχισαν να πηγαίνουν από νωρίς το πρωί στις κάλπες που προβλέπεται να κλείσουν στις οκτώ το βράδυ, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα η διαδικασία προσέλευσης, συνεχίζεται κανονικά.

Εσωκομματικές ΣΥΡΙΖΑ, εκλογικό κέντρο πλατεία Δασκαλογιάννη - Ηράκλειο

Χανιά: Σε εξέλιξη οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Ομαλά και με συνεχή ροή προσέλευσης εξελίσσεται από το πρωί στα Χανιά, η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του προέδρου και των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Κάλπες έχουν στηθεί στο φουαγιέ του δημαρχείου Χανίων για την πόλη και για την υπόλοιπη Περιφερειακή Ενότητα στα τέως δημαρχεία Ακρωτηρίου, Γερολάκκου και Καντάνου, στο δημαρχείο Βρυσών, στο πολιτιστικό κέντρο Μάλεμε, στο 1ο γυμνάσιο Κισσάμου, στο πνευματικό κέντρο της Χώρας Σφακίων καθώς και στο δημοτικό σχολείο της ακριτικής Γαύδου.

Και στα Χανιά, στις εκλογές έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλα τα μέλη του κόμματος παλιά και νέα ως εξής: Μέλη που έχουν εγγραφεί ως τις 21 Μαρτίου 2022 ψηφίζουν σε δύο κάλπες, στη μία για πρόεδρο και στην άλλη για Κεντρική Επιτροπή. Μέλη που έχουν εγγραφεί από τις 22 Μαρτίου 2022 μέχρι και την ημέρα των εκλογών, ψηφίζουν σε μία κάλπη και μόνο για πρόεδρο. Όσες/σοι επιθυμούν να ψηφίσουν και δεν έχουν ακόμη εγγραφεί υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής στο εκλογικό τμήμα πριν ψηφίσουν καταβάλλοντας ελάχιστη συνδρομή τριών ευρώ. Όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, η εκλογική διαδικασία άρχισε στις 8 το πρωί, για να ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ.

Εικόνες από το δημαρχείο Χανίων:

Ρέθυμνο: Σε πλήρη εξέλιξη οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στο Ρέθυμνο, η διαδικασία για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για την εκλογή μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Η συμμετοχή είναι μεγάλη, δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, και μέσα σε τέσσερις ώρες, 250 νέα μέλη που εγγράφηκαν, ψήφισαν, στέλνοντας το μήνυμα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου Γιώργος Βλαστός, πως «υπάρχει ελπίδα ότι στο τέλος της ημέρας θα κυριαρχήσει η ελπίδα για μία καινούργια μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ και στην εμπιστοσύνη του κόσμου προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις εθνικές εκλογές. Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στο δήμο Ρεθύμνης, λόγω των κλειστών δρόμων (αποτέλεσμα της διεξαγωγής του μαραθωνίου δρόμου), η ροή των παλαιών μελών στα εκλογικά τμήματα είναι μεγάλη, ενώ όσοι σήμερα έγιναν νέα μέλη, δείχνουν το δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας».

Σε όλο το νομό έχουν στηθεί επτά κάλπες, ενώ έξι είναι τα υποψήφια μέλη για την κεντρική επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι κάλπες για τον δήμο Ρεθύμνης βρίσκονται στο κτήριο της αντιπεριφέρειας, για τον δήμο Αγίου Βασιλείου στο δημαρχείο Αγίου Βασιλείου στο Σπήλι, για το δήμο Αμαρίου στην Αγία Φωτεινή και στον Φουρφουρά, για τον δήμο Ανωγείων στο δημαρχείο των Ανωγείων, ενώ για το δήμο Μυλοποτάμου οι πολίτες μπορούν να πάνε στο ΚΑΠΗ Περάματος και στο δημοτικό σχολείο της Κράνας.

Στον Κρουσώνα ψήφισε ο Χάρης Μαμουλάκης

Από τον Κρουσώνα, τον τόπο καταγωγής του όπου και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, έστειλε το δικό του μήνυμα ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης συνομίλησε με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σε δήλωσή του ανέφερε: «Η μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας ξεκίνησε και οι πολίτες παίρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στα χέρια τους. Ψηφίζουμε Αλέξη Τσίπρα και νέα Κεντρική Επιτροπή. Ψηφίζουμε όλοι και στέλνουμε στο Μαξίμου τον λογαριασμό, μαζί μ’ ένα ισχυρό μήνυμα για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής. Για να απαλλαγούμε το συντομότερο δυνατόν από την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News