Ελλάδα

Λινού: Πού οφείλονται οι αιφνίδιοι θάνατοι παιδιών - «Είναι παράξενο αυτό που συμβαίνει»

«Είναι παράξενο αυτό που συμβαίνει. Εκείνο που μας ανησυχεί είναι ότι στη μεν πολύ βρεφική ηλικία ο αιφνίδιος θάνατος ήταν γνωστό φαινόμενο, στην εφηβική ηλικία ειδικά σε παιδιά που αθλούνται, το ίδιο, όμως αιφνίδιος θάνατος μετά από πυρετικό επεισόδιο είναι εξαιρετικά σπάνιος» ανέφερε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού

Για την ανησυχία που έχουν προκαλέσει οι αιφνίδιοι θάνατοι σε παιδιά στη χώρα μας και την πορεία της πανδημίας, μίλησε το πρωί του Σαββάτου 14 Μαΐου, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Αναφερόμενη στους αιφνίδιους θανάτους σε παιδιά στη χώρα μας, με αφορμή και το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, η κ. Λινού ανέφερε ότι: «Είναι παράξενο αυτό που συμβαίνει. Εκείνο που μας ανησυχεί είναι ότι στη μεν πολύ βρεφική ηλικία ο αιφνίδιος θάνατος ήταν γνωστό φαινόμενο, στην εφηβική ηλικία ειδικά σε παιδιά που αθλούνται, το ίδιο, όμως αιφνίδιος θάνατος μετά από πυρετικό επεισόδιο είναι εξαιρετικά σπάνιος».

Παράλληλα, η κ. λινού τόνισε πως «ίσως σε μια άλλη περίοδο τρεις αιφνίδιοι θάνατοι σε παιδιά να μη μας τρομοκρατούσαν. Τώρα με τον κορωνοϊό και την ηπατίτιδα όλο αυτό είναι ανησυχητικό αλλά κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά γίνεται και αν είναι στο πλαίσιο του αναμενόμενου ή όχι».

Ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου για την οξεία ηπατίτιδα και τον αιφνίδιο θάνατο των 4 παιδιών

Ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου μίλησε για την οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά, καθώς στην Ελλάδα εντοπίστηκαν επίσημα 3 περιστατικά αλλά και για τον αιφνίδιο θάνατο 4 παιδιών ηλικίας 3,7,12 και 18 ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια