Παραλίγο τραγωδία σε σχολική εκδρομή - Πώς έχασαν τον έλεγχο του τετράτροχου οι μαθήτριες και «βούτηξαν» στο νερό (βίντεο)

Κρήτη
Παραλίγο τραγωδία σε σχολική εκδρομή - Πώς έχασαν τον έλεγχο του τετράτροχου οι μαθήτριες και «βούτηξαν» στο νερό (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραλίγο τραγωδία σε σχολική εκδρομή, το μεσημέρι της Πέμπτης, 12 Μαΐου, όταν μαθήτριες του Γυμνασίου Μαλίων οδηγώντας τετράτροχο κατέληξαν στα νερά του Θερμαϊκού - Τι είπε στο neakriti.gr ο διευθυντής του σχολείου

 

  • Μεγάλη κινητοποίηση για τις δύο μαθήτριες, που η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος
  • Προβλήματα στα φρένα οδήγησε στην «βουτιά»
  • Αυξημένη επικινδυνότητα για την ενοικίαση ποδηλάτων και τετράτροχων σε ανήλικους

Η βόλτα με το τετράτροχο ποδήλατο παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία μεσημέρι της Πέμπτης, 12 Μαΐου, για τις δύο μαθήτριες από την Κρήτη, οι οποίες έπεσαν στα νερά του Θερμαϊκού, καθώς έχασαν τον έλεγχο του οχήματος.

Ειδικότερα οι μαθήτριες του Γυμνασίου Μαλίων αποφάσισαν να απολαύσουν τη βόλτα τους στη παραλιακή της Θεσσαλονίκης, παρά τις συστάσεις των καθηγητών και τον κανονισμό της σχολικής εκδρομής, η οποία όμως εξελίχθηκε σε περιπέτεια, καθώς έπεσαν στη θάλασσα, κοντά στον Λευκό Πύργο.

Τα δύο ανήλικα κορίτσια κατάφεραν να βγουν μόνα τους από τη θάλασσα και έτσι αποφεύχθηκαν τα… χειρότερα, με τα ίδια να μας περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν, ενώ στο σημείο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση.

Διαβάστε επίσης ⇒

Παραλίγο τραγωδία σε σχολική εκδρομή: Μαθήτριες από την Κρήτη «βούτηξαν» στον Θερμαϊκό

Για το περιστατικό  - που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος - μίλησε στο neakriti.gr, ο διευθυντής του Γυμνασίου και Λυκείου, Δημήτρης Χουρδάκης, ο οποίος και βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των κοριτσιών και όπως ο ίδιος περιγράφει, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση.

Την ίδια ώρα οι μαθήτριες υποστηρίζουν ότι το τετράτροχο ποδήλατο είχε κάποιο πρόβλημα στα φρένα, και αυτό είχε ως συνέπεια να πάρει κλήση και να πέσουν στα νερά του Θερμαϊκού. Για καλή τύχη και των δύο γνώριζαν κολύμπι.

Παράλληλα έντονο προβληματισμό προκαλεί η ενοικίαση δίκυκλων και άλλων μέσων μεταφοράς σε ανήλικα παιδιά, ζήτημα το οποίο επανέρχεται για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο, με τον δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Σέγκο να στέλνει τα δικά του μηνύματα προς τα συναρμόδια υπουργεία.

(Φωτογραφία ΙΝ ΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News