Δεύτερη η Ελλάδα στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών

Κρήτη
Δεύτερη η Ελλάδα στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βράβευση στον Ηρακλειώτη αρχηγό της αποστολής από τον Δήμαρχο Ηρακλείου

Συνάντηση με τον Ηρακλειώτη καθηγητή μαθηματικών Αλέξανδρο Συγκελάκη είχε το πρωί της Παρασκευής 13 Μαΐου στο γραφείο του στη Λότζια ,ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Αρχοντάκη-Καλογεράκη, με αφορμή την διάκριση της ελληνικής ομάδας μαθητών στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών. Ο καθηγητής ,ο οποίος διδάσκει στο Πρότυπο Λύκειο Ηρακλείου, ήταν ο επικεφαλής της ελληνικής ομάδας η οποία για πρώτη φορά κατέκτησε την δεύτερη θέση στις συνολικές επιδόσεις στην Ολυμπιάδα, με δυο χρυσά, δύο αργυρά και δυο χάλκινα μετάλλια. Οι Έλληνες μαθητές Λυκείου κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε συμμαθητές τους από χώρες που διαχρονικά φημίζονται για τις επιδόσεις τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Συγκελάκης η επιτυχία ανήκει σε όλη την ομάδα και ειδικά στους μαθητές που κατάφεραν να πετύχουν την καλύτερη επίδοση που είχε ποτέ η χώρα μας στις αντίστοιχες διοργανώσεις. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον καθηγητή καθώς και όλα τα μέλη της αποστολής και κυρίως τους μαθητές για την σημαντική αυτή επιτυχία: «Με την μεθοδική δουλειά σας και όσα προσφέρετε στους μαθητές, τιμάτε ουσιωδώς τον ρόλο σας ως παιδαγωγού και μέσω αυτής ακριβώς της συμβολής στην εξέλιξη της Μαθηματικής Παιδείας, τιμάτε και την πόλη του Ηρακλείου στην οποία ζείτε και εργάζεστε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος δώρισε στον κ.Συγκελάκη τους τρεις τόμους της σειράς λευκωμάτων με έργα τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου «Τα εν οίκω…εν δήμω. Ιστορίες του Μεγάλου Κάστρου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News