Αγροτικές επιδοτήσεις: Πού σκοντάφτει η ενεργοποίηση της χρηματοδότησης (βίντεο)

Κρήτη
Αγροτικές επιδοτήσεις: Πού σκοντάφτει η ενεργοποίηση της χρηματοδότησης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι παραγωγοί να μην κάνουν μόνοι τους τις δηλώσεις συστήνει η Ένωση Ηρακλείου

Σημαντική καθυστέρηση παρουσιάζει η διαδικασία των ενεργοποιήσεων για τις επιδοτήσεις, αφού νέα μικρή αναμονή κάποιων ημερών ζήτησε ο αρμόδιος υπουργός.

Η διαδικασία όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος ΕΑΣΗ, Μύρων Χιλετζάκης φέτος άλλαξε και η καθυστέρηση που έχει σημειωθεί, έχει ήδη κοστίσει στους παραγωγούς που θα μπορούσαν ήδη να έχουν λάβει την κάρτα αγρότη και να κάνουν τις αγορές σε φυτοφάρμακα και λιπάσματα.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου εξέφρασε την αγωνία του και για την δήλωση των ενεργοποιήσεων λέγοντας ότι στις περιπτώσεις που μέσω gov.gr θα επιχειρήσουν μόνοι τους να την κάνουν οι παραγωγοί, το αποτέλεσμα μάλλον θα είναι κοστοβόρο για τους ίδιους όταν θα γίνουν οι πληρωμές.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου με φόντο τις αλλαγές εξήγησε ότι στην Ένωσης Ηρακλείου ήδη επεξεργάζονται στοιχεία δικαιούχων προκειμένου να μειώσουν το χρόνο όταν ανοίξει η διαδικασία, ενώ προέτρεψε τους παραγωγούς να μην επιχειρήσουν από μόνοι τους να κάνουν τις δηλώσεις, καθώς τα όποια προβλήματα προκύψουν θα αποτυπωθούν στις πληρωμές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News