Ηλιόπουλος: Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην κάλπη της Κυριακής

Ελλάδα
Ηλιόπουλος: Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην κάλπη της Κυριακής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναφερθείς στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια ο κ. Ηλιόπουλος, σημείωσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανοποιητικά, γιατί διατηρούν τον μηχανισμό της ρίζας του προβλήματος»

Μαζικό κάλεσμα σε κάθε πολίτη που θέλει να δυναμώσει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, να προσέλθει την Κυριακή 15 Μαΐου στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και να ψηφίσει για τον πρόεδρο του κόμματος, απηύθυνε ο εκπρόσωπος Τύπου, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι η κρίση ακρίβειας είναι «εισαγόμενη», σημείωσε: «Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη υπάρχουν οι αριθμοί και οι αριθμοί λένε ότι στην Ευρώπη το τελευταίο οκτάμηνο η μεσοσταθμική αύξηση του ρεύματος είναι 20%, ενώ στην Ελλάδα είναι 80%». «Επίσης, με βάση τα στοιχεία, στην Ελλάδα το ποσοστό της αύξησης στη χονδρική τιμή που μεταφέρεται στους καταναλωτές, είναι στο 99%. Η δεύτερη χώρα είναι η Αυστρία με 46%», υπογράμμισε. «Όταν βλέπουμε τέτοιες διαφορές μιλάμε για λεηλασία. Και αυτή η λεηλασία έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας τους λόγους για αυτήν την εξέλιξη: «η βίαιη απολιγνιτοποίηση και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ».

Ερωτηθείς για τη διαχείριση της ΔΕΗ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Όταν παραλάβαμε τη ΔΕΗ από την κυβέρνηση Σαμαρά, χρώσταγε 4,6 δισ. ευρώ». «Την παραδώσαμε με 1,2 δισ. λιγότερο χρέος, με 2 δισ. επενδύσεις, ενώ για όλη την περίοδο '15-'19 το ρεύμα δεν αυξήθηκε ούτε ένα ευρώ. Εταιρεία που μειώνει το χρέος της πάνω από 1 δισ. και για 5 χρόνια δεν αυξάνει το ρεύμα, δεν είναι εταιρεία που κλείνει», είπε χαρακτηριστικά. «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΕΗ θα επιτελέσει ξανά τον κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο της», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν αφορά μόνο τα τιμολόγια που πληρώνουν οι καταναλωτές, αλλά την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που σήμερα πληρώνουν ρεύμα 3 και 4 φορές πάνω».

Όσον αφορά το πόρισμα της ΡΑΕ για τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, σχολίασε: «Με βάση τα σημερινά δημοσιεύματα, η ίδια η ΡΑΕ λέει ότι ακολούθησε τη μέθοδο που της υπέδειξε το υπουργείο Ενέργειας, αν μιλάμε για κάτι τέτοιο είναι απάτη». «Σε κάθε περίπτωση, το νούμερο που έδωσε αρχικά η ΡΑΕ ήταν κοντά στο 1 δισ. Αυτό απέχει πολύ από την αρχική θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν υπάρχουν υπερκέρδη», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφερθείς στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, σημείωσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανοποιητικά, γιατί διατηρούν τον μηχανισμό της ρίζας του προβλήματος».

Σε ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα ψηφίσει τη Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ στη Βουλή, τόνισε: «Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία γιατί ο κ. Μητσοτάκης προχωρά σε μια κίνηση που δεν έχει κάνει κανένας Έλληνας πρωθυπουργός στο παρελθόν: παραχωρεί στρατιωτικές βάσεις χωρίς κανένα χρονικό όριο». «Πρέπει κάποιος να μας απαντήσει τι παραπάνω κερδίσαμε με αυτή τη συμφωνία σε σχέση με το παρελθόν, αλλά δεν βλέπουμε να υπάρχει κάτι τέτοιο», υπογράμμισε.

Τέλος, όσον αφορά τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαΐου, για την ανάδειξη προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, δήλωσε: «Καλούμε κάθε πολίτη που θέλει να δυναμώσει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, να έρθει την Κυριακή, να γίνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και να συμμετάσχει στις εκλογές για τον πρόεδρο του κόμματος». «Το βράδυ της Κυριακής θα είναι μια θετική έκπληξη για όλους όσους διεκδικούν μια διαφορετική πορεία για τη χώρα», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News