Ταξί: Πίστωση 850.400 ευρώ σε 4.252 δικαιούχους της αποζημίωσης για τα καύσιμα

Οικονομία
Ταξί: Πίστωση 850.400 ευρώ σε 4.252 δικαιούχους της αποζημίωσης για τα καύσιμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ποσό αφορά τον μήνα Απρίλιο, για την κάλυψη του αυξημένου κόστους καυσίμων

Στην καταβολή ποσού συνολικού ύψους 850.400 ευρώ σε 4.252 δικαιούχους ιδιοκτήτες ταξί προχώρησε την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών με τη συνεργασία της ΑΑΔΕ.

Πρόκειται για την Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού για τον μήνα Απρίλιο, για την κάλυψη του αυξημένου κόστους καυσίμων κίνησης των οχημάτων που χρησιμοποιούν στο πλαίσιο της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους.

Η αποζημίωση  

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά τη χθεσινή καταβολή η αποζημίωση ύψους 200 ευρώ έχει χορηγηθεί συνολικά σε 23.931 δικαιούχους και το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί ανέρχεται στα 4.786.200 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η αποζημίωση είναι, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 83 του ν. 4916/2022, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News