Ελλάδα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τον Ιούνιο έρχεται η πλατφόρμα για τις επιστροφές έως 600 ευρώ

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μέσα στον Ιούνιο θα είναι στον «αέρα» η πλατφόρμα για την επιστροφή των χρημάτων από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και την υψηλή ρήτρα αναπροσαρμογής

Εντός Ιουνίου θα βγει στο «αέρα» η πλατφόρμα αναφορικά με την επιστροφή, έως και 600 ευρώ, στους καταναλωτές  ηλεκτρικού ρεύματος ως αντιστάθμισμα στις υψηλές ρήτρες αναπροσαρμογής του τελευταίου διαστήματος. Αυτό επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου που παράλληλα ανέφερε πως το εισοδηματικό κριτήριο των 45.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα είναι μια πολύ μεγάλη περίμετρος.

«Ολες οι κατοικίες για το Μάιο και τον Ιούνιο θα έχουνε εκπτώσεις. Όλες οι κατοικίες. Και από τον Ιούλιο και μετά, όλες οι παροχές ηλεκτρικού ρεύματος, με βάση το μηχανισμό που έχουμε εισαγάγει και ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και που έχει μεγάλο χρονικό ορίζοντα, θα δουν μειωμένες αυξήσεις, σε ποσοστό από 70% έως 90%. Προσοχή! Ούτε είπαμε, ούτε λέμε ότι θα είναι οι λογαριασμοί όπως ήταν πριν την κρίση» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τις διακοπές ρεύματος ανέφερε ότι με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε ο κόσμος να μπορεί να ανταποκριθεί.

Συζητώντας για τα καύσιμα και τις συνεχείς αυξήσεις, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως: «Δεν είναι εύκολο κάθε φορά που ‘’ξεφεύγει’’ κάτι, να παρεμβαίνεις και να δίνεις ακόμα περισσότερα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, πρέπει να το πούμε στον κόσμο». Πρόσθεσε ότι στην παρούσα συγκυρία, κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα που θα είναι το «ταβάνι» στις ανατιμήσεις και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα διαθέτει όποιες νέες δυνατότητες υπάρξουν για να είναι όσο το δυνατό μικρότερο το αποτύπωμα στους πολίτες. «Ό,τι δημοσιονομικός χώρος υπήρξε μέχρι τώρα και ό,τι καινούριες δυνατότητες η κυβέρνηση βρίσκει, τις διαθέτει έτσι ώστε όλο αυτό που περνάμε να έχει το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα σε όλο τον κόσμο», σημείωσε.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια