Ελλάδα

Φθιώτιδα: Είχαν αλυσοδεμένο για χρόνια τυφλό σκυλάκι – Έκκληση για υιοθεσία

Ακόμα ένα περιστατικό απάνθρωπης και εγκληματικής συμπεριφοράς με θύμα ένα τυφλό σκυλάκι στη Φθιώτιδα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία στην αστυνομία

Ακόμα ένα περιστατικό απάνθρωπης και εγκληματικής συμπεριφοράς με θύμα ένα τυφλό σκυλάκι στη Φθιώτιδα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία στην αστυνομία.

Το τυφλό σκυλάκι στη Φθιώτιδα ζούσε μόνιμα αλυσοδεμένο στα κάγκελα κατοικίας. Ο σκύλος που έχει επίσης δερματικά θέματα είναι αρκετά ταλαιπωρημένο και αναζητά πλέον νέο σπίτι αλλά και πολλή αγάπη.

Σε άθλια κατάσταση το ζώο

Η καταγγελία υποβλήθηκε στο ΑΤ Στυλίδας την Κυριακή 08-05-2022 και ζητήθηκε η αφαίρεση ηλικιωμένου σκύλου μόνιμα αλυσοδεμένου από τα κάγκελα κατοικίας στον Καραβόμυλο και έξω από την περίφραξη αυτής.

Πέραν της μόνιμης αλυσόδεσης το ότι ο σκύλος φέρει σοβαρή βλάβη στα μάτια του (προφανώς είναι τυφλός), έχει σοβαρά δερματικά θέματα και η κατάστασή του παραπέμπει σε ένα πολύ ταλαιπωρημένο ζώο σε άσχημη θρεπτική κατάσταση.

Ζητήθηκε η απόδοσή του στον αρμόδιο δήμο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

«Πρόκειται για ένα φιλήσυχο ηλικιωμένο ζώο για το οποίο ο Δήμος θα προσφέρει τα έξοδα θεραπείας και διατροφής του και ευελπιστούμε να βρεθεί ένας ευαίσθητος συμπολίτης μας να του χαρίσει τη φροντίδα και θαλπωρή που τόσο έχει στερηθεί. ΓΊΝΕΤΑΙ ΈΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΊΑ!!!!» αναφέρει χαρακτηριστικά η καταγγελία στο LamiaReport, που έκανε η Χρυσάνθη Καραγιάννη, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων και μέλος του σωματείου «Φίλοι Ζώων και Ανθρώπων».

Πηγή: Lamiareport.gr

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια