ΣΥΡΙΖΑ: Επί ποδός για τις εκλογές της Κυριακής

Ελλάδα
ΣΥΡΙΖΑ: Επί ποδός για τις εκλογές της Κυριακής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον νέο πρόεδρο και τη νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος καλούνται να εκλέξουν παλιά και νέα μέλη που θα προσέλθουν στις 1.000 εσωκομματικές κάλπες πανελλαδικά, εκ των οποίων οι 35 στον νομό Ηρακλείου

Επί ποδός βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, ενόψει της σημαντικής εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας της ερχόμενης Κυριακής 15 Μαΐου, για την ανάδειξη του νέου προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ένας αγώνας δρόμου, καθώς για τις ανάγκες της εκλογικής διαδικασίας, που θα διαρκέσει από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ (εκτός κι αν δοθεί παράταση), θα λειτουργήσουν 1.000 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και θα επιστρατευτούν 3.000 μέλη για τις εφορευτικές επιτροπές.

Στο... τρέξιμο, ώστε όλα να είναι άρτια την Κυριακή, βρίσκεται και ο τοπικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη, με την εκλογική διαδικασία στον νομό Ηρακλείου να διεξάγεται σε 35 κάλπες.

Όπως αναφέρει σε σχετική ενημερωτική ανακοίνωσή της, απευθύνοντας συνάμα ανοιχτό προσκλητήριο συμμετοχής, η Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: «Την Κυριακή 15 Μάη ψηφίζουμε όλοι τον Αλέξη Τσίπρα για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στο Ηράκλειο νέα και παλαιότερα μέλη ψηφίζουμε σε 35 εκλογικά τμήματα, που θα λειτουργούν σε ολόκληρο τον νομό.

Δικαίωμα να ψηφίσουν για πρόεδρο του κόμματος τον Αλέξη Τσίπρα έχουν όλα τα μέλη, αλλά και όσοι έρθουν εκείνη τη μέρα στην κάλπη, σε οποιοδήποτε μέρος της Κρήτης ή της υπόλοιπης χώρας, και εγγραφούν ως νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.

Σε ξεχωριστή κάλπη γίνεται η εκλογή των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στην οποία μπορούν να ψηφίσουν όλα τα μέλη που έχουν εγγραφεί έως τις 21 Μάρτη 2022. Για την ανάδειξη των 16 μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής από την Κρήτη, τα μέλη μπορούν να ψηφίσουν σε οποιαδήποτε εκλογικό τμήμα του Ηρακλείου, καθώς και των υπόλοιπων νομών της Κρήτης. Η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου αποδεικτικού ταυτοπροσωπίας ισχύει και για τα παλιότερα μέλη».

Κάλεσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Νικολάου

Κάλεσμα συμμετοχής στις κυριακάτικες εσωκομματικές εκλογές απευθύνει η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αγίου Νικολάου, που αναφέρει: «Κυριακή 15 Μαΐου είναι η ώρα η δική μας... Η ώρα όλων των προοδευτικών πολιτών της χώρας.

Ψηφίζουμε για την εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και την εκλογή Κεντρικής Επιτροπής.

Σας καλούμε για ένα μαζικό, ένα δυναμικό παρόν, το οποίο θα στείλει ηχηρό μήνυμα. Στέλνουμε πίσω τον λογαριασμό!

Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Στον Άγιο Νικόλαο ψηφίζουμε στο Επιμελητήριο Λασιθίου, στη Νεάπολη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Λαογραφικού Μουσείου, στο Οροπέδιο Λασιθίου στην αίθουσα “Βορεάδη” στο Δημαρχείο. Όλες και όλοι εκεί. Για λεπτομέρειες και διευκρινίσεις τηλ. 28410/26.627-28».

Οδηγίες προς ναυτιλλομένους

Οδηγίες προς ναυτιλλομένους δημοσίευσε κεντρικά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., θέλοντας να διευκολύνει τα μέλη του κόμματος, παλιά και νέα, που θέλουν να προσέλθουν στην κυριακάτικη κάλπη για την εκλογή του νέου προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Ως προς τη συμμετοχή στην κάλπη εκλογής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω.

Επιπλέον, μπορεί κανείς να εγγραφεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, επιτόπου στα εκλογικά τμήματα, προκειμένου να συμμετάσχει στην ανάδειξη του επικεφαλής του κόμματος.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Κουμουνδούρου, όσες και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας ή είναι ήδη μέλη αλλά έχουν εγγραφεί μετά τις 21/3/2022, μπορούν να ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα.

Όσα από τα μέλη του κόμματος έχουν εγγραφεί ως τις 21/3/2022, αλλά βρεθούν εκτός της περιφέρειας, στην οποία ανήκουν, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, αλλά μόνο για πρόεδρο.

Επιπλέον, για όσες και όσους δεν είναι ήδη μέλη του κόμματος ή έχουν εγγραφεί μέλη μετά τις 21/3/2022, μπορούν να συμπληρώσουν από τώρα και να έχουν μαζί τους τη φόρμα εγγραφής μέλους.

Οδηγίες για την Κεντρική Επιτροπή

Αναφορικά με την ψηφοφορία για την ανάδειξη των 300 μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας που έχουν εγγραφεί στο κόμμα μέχρι τις 21 Μαρτίου 2022. Τα κομματικά μέλη μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα, εντός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν.

Σημειώνεται ότι, εάν τυχόν τα μέλη αυτά (από τους 61.000 εγγεγραμμένους στους κομματικούς καταλόγους) βρεθούν εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν, τότε θα έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο για την εκλογή προέδρου.

Πότε θα ανοίξουν οι κάλπες

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με δύο κάλπες, μία για τον πρόεδρο και μία για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, την Κυριακή 15 Μαΐου, από τις 8 π.μ. μέχρι και τις 8 μ.μ.

Για να συμμετάσχει κάθε μέλος στην εκλογική διαδικασία θα πρέπει να έχει μαζί του: αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 3 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News