Ελλάδα

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: «Πίστευε ότι η Αΐντα του άνηκε, γι' αυτό την σκότωσε» - Το βίαιο παρελθόν του συζυγοκτόνου (vid)

Σοκάρει η ομολογία του γυναικοκτόνου στην Καβάλα, ο οποίος δήλωσε ότι έπνιξε την 43χρονη Αΐντα επειδή ήθελε να χωρίσουν και θεώρησε ότι τον προσέβαλε - Οι κάτοικοι της Καβάλας μιλούν για προμελετημένο έγκλημα

Μια ακόμη γυναικοκτονία συνταράξε την Ελλάδα, με θύμα τη 43χρονη Αΐντα, την οποία στραγγάλισε ο 55χρονος σύζυγός της στην Καβαλά.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης που πέθανε βασανιστικά από τα χέρια του πατέρα των παιδιών της ανέφερε πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος, που στραγγάλισε τη σύζυγό του μέσα στο φαρμακείο της, είναι ένας άνθρωπος με βίαιο παρελθόν.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, σύμφωνα με τον Μανώλη Βονικάκη ότι ο κόσμος της Καβάλας μιλά για προμελετημένο έγκλημα, καθώς γνώριζε τον βίο και την πολιτεία του δράστη και ήξερε για τι ήταν ικανός. «Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό και δεν είναι έγκλημα πάθους. Το φαινόμενο έχει μία διαχρονία, αλλά θα έπρεπε να μας ξενίζει, γιατί η ανθρωπότητα έχει προχωρήσει μπροστά. Είναι γυναικοκτονία, είναι συζυγοκτονία, ο δράστης είναι ένας σύζυγος δυνάστης. Ο άνθρωπος αυτός πίστευε ότι του ανήκε η αδικοχαμένη Αΐντα, γι’ αυτό την σκότωσε. Γι’ αυτό μιλάμε για προμελετημένο δόλο», είπε στην «Κοινωνία Ωρα Mega» ο δικηγόρος.

Οπως πρόσθεσε μάλιστα, έχει στα χέρια του πληροφορίες για λεκτική βία και απειλές. Παράλληλα κατέχει στοιχεία που κάνουν λόγο για βίαιη συμπεριφορά του δράστη σε προηγούμενες συντρόφους του, μία εκ των οποίων είχε υποβάλει ασφαλιστικά μέτρα.

«Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό και δεν είναι έγκλημα πάθους. Το φαινόμενο έχει μία διαχρονία, αλλά θα έπρεπε να μας ξενίζει, γιατί η ανθρωπότητα έχει προχωρήσει μπροστά. Είναι γυναικοκτονία, είναι συζυγοκτονία, ο δράστης είναι ένας σύζυγος δυνάστης. Ο άνθρωπος αυτός πίστευε ότι του ανήκε η αδικοχαμένη Αΐντα, γι’ αυτό την σκότωσε. Γι’ αυτό μιλάμε για προμελετημένο δόλο», είπε στην «Κοινωνία Ωρα Mega» ο δικηγόρος.

Οπως πρόσθεσε μάλιστα, έχει στα χέρια του πληροφορίες για λεκτική βία και απειλές. Παράλληλα κατέχει στοιχεία που κάνουν λόγο για βίαιη συμπεριφορά του δράστη σε προηγούμενες συντρόφους του, μία εκ των οποίων είχε υποβάλει ασφαλιστικά μέτρα. «Η συμπεριφορά μετά την πράξη δείχνει ότι ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Αμέσως μετά τη δολοφονία ο άνθρωπος αυτός ήταν τρεις ώρες μέσα στο χώρο και κοιτούσε το πτώμα. Επιχείρησε να αυτοτραυματιστεί, δεν αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει», τόνισε ο κ. Βονικάκης.


Ο δράστης, αφού σκότωσε την 43χρονη φαρμακοποιό, έστελνε μηνύματα στους οικείους της νεκρής γυναίκας από το κινητό της για να παραπλανήσει τις Αρχές. Πολλοί ήταν εκείνοι που γνώριζαν ότι απειλούσε τη σύζυγό του τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ τα παιδιά βρίσκονται στο σπίτι του αδερφού της Αΐντας υπό την επίβλεψη κοινωνικών λειτουργών και παιδοψυχολόγων.

Από την πλευρά της η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά τόνισε πως πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα: «Θεωρώ ότι το στοιχείο του σαδισμού είναι πάρα πολύ έντονο στην υπόθεση. Αφού έχει δολοφονήσει το θύμα, το τραβάει από τα μαλλιά και το σέρνει έξω. Αυτό σημαίνει ότι θέλει να προκαλέσει και πόνο εκ των υστέρων, αφού έχει καταλήξει η γυναίκα», σχολίασε.

Φωτογραφία Intime 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια