«Τουρισμός για όλους»: Νέο πρόγραμμα 30 εκατ. ευρώ για 200.000 δικαιούχους

Κρήτη
«Τουρισμός για όλους»: Νέο πρόγραμμα 30 εκατ. ευρώ για 200.000 δικαιούχους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα νέο, ψηφιακό και πιο ευέλικτο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» ύψους 30 εκατομμυρίων ,που θα προσφέρει επιδότηση τουριστικών δαπανών για 200.000 άτομα, αναφέρθηκε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη

Σε ένα νέο, ψηφιακό και πιο ευέλικτο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» ύψους 30 εκατομμυρίων ,που θα προσφέρει επιδότηση τουριστικών δαπανών για 200.000 άτομα, αναφέρθηκε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Η κα. Ζαχαράκη υπογραμμίζει ακόμη πως την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί μια νέα δόση πληρωμών για το πρόγραμμα του 2021. Πάνω από 2 εκατομμύρια θα πληρωθούν σε ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία με στόχο να γίνονται πληρωμές ανά 15 ημέρες, μέχρι την αποπληρωμή του πλήρους ποσού.

Για την ενίσχυση του προσωπικού του ελληνικού τουρισμού αποκάλυψε ότι θα υλοποιηθεί ένα μαζικό πρόγραμμα 20.000 θέσεων για αναβάθμιση δεξιοτήτων εργαζομένων στον τουρισμό και ανέργων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Η κυβέρνηση η οποία στήριξε επιχειρήσεις και εργαζόμενους στην πιο δύσκολη στιγμή της πανδημίας με ένα πρωτοφανές πακέτο μέτρων ύψους 43 δις ευρώ, θα συνεχίσει την στήριξη εν όψει των νέων αυτών παγκόσμιων κρίσεων για όσο χρειαστεί», ανέφερε η κα. Ζαχαράκη στο ethnos.

Μέρος αυτής της στήριξης, τόνισε θα είναι και ένα νέο, ψηφιακό και πιο ευέλικτο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» ύψους 30 εκ. € που θα προσφέρει επιδότηση τουριστικών δαπανών για 200.000 πολίτες.

«Συνεχίζουμε λοιπόν την στήριξη του εγχώριου τουρισμού μετά από το επιτυχημένο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» που τρέξαμε τα τελευταία 2 χρόνια. Θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι την Τρίτη 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί και μια νέα δόση πληρωμών για το πρόγραμμα του 2021. Πάνω από 2 εκατομμύρια θα πληρωθούν σε ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία με στόχο να γίνονται πληρωμές ανά 15 ημέρες. Μέχρι την αποπληρωμή του πλήρους ποσού».

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Πρόγραμμα 30 εκατ. ευρώ με free pass και χωρίς γραφειοκρατία

Στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2022 αναφέρθηκε το προηγούμενο διάστημα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Ανακοινώσαμε 30 εκατομμύρια ευρώ για κοινωνικό τουρισμό, από την 1η Ιουλίου, με free pass. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, αυτή παρέμβασή μας απευθύνεται σε όλους τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν, για αυτούς που δεν έχουν, για αυτούς που έχουν επωμιστεί τα μεγαλύτερα βάρη. Με αυτόν τον τρόπο η Ελληνική Κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πόσο στηρίζει τους Έλληνες» είπε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News