ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ: Μαζική προσέλευση του κόσμου στις κάλπες του Ηρακλείου

Κρήτη
ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ: Μαζική προσέλευση του κόσμου στις κάλπες του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτογραφίες από τα εκλογικά κέντρα του Ηρακλείου - Οι κάλπες άνοιξαν λίγο μετά τις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα

Στις κάλπες προέρχονται σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου, τα μέλη του ΚΙΝΑΛ προκειμένου να επιλέξουν την ονομασία του ανάμεσα στο ισχύον «Κίνημα Αλλαγής» ή το «ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής», με τα αντίστοιχα σύμβολα, το τριαντάφυλλο και τον πράσινο ήλιο.

Ταυτόχρονα ψηφίζουν για την εκλογή των νέων τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών και την εκλογή των αντιπροσώπων στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 20-22 Μαΐου

Σύμφωνα με τα στελέχη του κόμματος υπάρχει αρκετή προσέλευση του κόσμου πέραν του αναμενόμενου.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας συνεχίζεται κανονικά, ωστόσο άρχισαν να υπάρχουν οι πρώτες καταγγελίες για διπλοψηφίες σε Μαλεβίζι, Κρουσώνα και Τυμπάκι, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι εμφανίστηκαν ψηφοφόροι σε δύο εκλογικά κέντρα.

Με αντίτιμο 3 ευρώ, δικαίωμα ψήφου έχουν τα περίπου 180 χιλιάδες μέλη αλλά και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ. Οι φίλοι του κόμματος που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου για την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη μπορούν σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου, να προσέλθουν στις κάλπες, να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής μέλους και να ψηφίσουν στη συνέχεια για το όνομα του κόμματος και την εκλογή των νέων Νομαρχιακών και Δημοτικών Οργανώσεων.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου, εξέδωσε ανακοίνωση για την διαδικασία της ψηφοφορίας.

«1.Η Ψηφοφορία διενεργείται από τις 07:00 έως την 19:00 ώρα. Εάν απαιτηθεί σε κάποιο Τμήμα παράταση επικοινωνείτε με τον Γραμματέα της Ν.Ε. Για την συμμετοχή στην ψηφοφορία απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία με προσκόμιση Δελτίου Ταυτότητος ή Διαβατήριου και καταβάλει ένα (1) ευρώ.

2.Οι Συντονιστικές επιτροπές των Δήμων Αρχανών Αστερουσίων , Βιάννου , Γόρτυνας , Μαλεβυζίου , Μινώα , Χερσονήσσου και Φαιστού εκλέγουν πέντε (5) μέλη και τίθεται ένας και μόνο σταυρός προτίμησης.

Η Συντονιστική Επιτροπή Δήμου Ηρακλείου εκλέγει επτά (7) μέλη και τίθεται από ένας έως δυο σταυροί προτίμησης.

3.Για το ψηφοδέλτιο των συνέδρων σε όλους του Δήμους τίθεται ένας και μόνο σταυρός προτίμησης.

4.Η Νομαρχιακή Επιτροπή εκλέγει δεκαπέντε μέλη και τίθεται από ένας έως τρείς σταυροί προτίμησης.

5.Στα εκλογικά τμήματα πλην του Δήμου Ηρακλείου θα δοθεί εκλογικός κατάλογος που συμπεριλαμβάνει τους ψηφίσαντες την 5 Δεκ. 2021 (εκλογές Προέδρου) και όσους εκδώσαν ηλεκτρονικά κάρτες . Επιπρόσθετα ψηφίζουν και όσοι προσέλθουν και δεν είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο αφού πρώτα συμπληρώσουν την σχετική αίτηση. Με βάση τα άρθρα 4 και 5 του Καταστατικού Μέλη μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα. Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής.

Για τα Εκλογικά Κέντρα του Δήμου Ηρακλείου η ψηφοφορία θα γίνει με tablet στο οποίο θα υπάρχει online σύνδεση για τον εκλογικό κατάλογο, δηλ με τον ίδιο τρόπο που έγινε και στις εκλογές της 5 & 12 δεκ. 2022.

6.Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η εφορευτική επιτροπή συντάσσει, υπογράφει και σφραγίζει το πρακτικό και, μαζί με την κατάσταση ψηφισάντων, και τα χρησιμοποιηθέντα ψηφοδέλτια τα παραδίδει στον γραμματέα της αντίστοιχης Ν.Ε., ο οποίος την επόμενη ημέρα (9/5/2022) τα αποστέλλει με ταχυμεταφορά στη διεύθυνση: Χαριλάου Τρικούπη 50, υπόψη ΕΔΕΚΑΠ.

7.Το ποσό που θα συγκεντρωθεί ανά εκλογικό τμήμα θα παραδοθεί επίσης στον γραμματέα της Ν.Ε., αφού θα παρακρατηθούν τα ποσά που, βάσει παραστατικών, αποδεικνύεται πως δαπανήθηκαν στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας. Το συνολικό ποσό ανά Ν.Ε. που συγκεντρώνει ο γραμματέας οφείλει να το καταθέσει έως και την Τρίτη 10/5/2022 σε λογαριασμό που θα του γνωστοποιηθεί εγκαίρως από τον Γενικό Διευθυντή του Κινήματος.

8.- Οι υποψήφιοι δικαιούνται να παρίστανται κατά την διαδικασία της καταμέτρησης, αλλά σε απόσταση που δε θα παρακωλύει το έργο της εφορευτικής επιτροπής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News