ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες σήμερα για την επιλογή ονόματος της παράταξης

Ελλάδα
ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες σήμερα για την επιλογή ονόματος της παράταξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κάλπες άνοιξαν λίγο μετά τις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου, για να επιλέξουν τελικά το νέο όνομα του κόμματος τα εγγεγραμμένα μέλη του ΚΙΝΑΛ τα οποία 5 μήνες μετά τις εσωκομματικές εκλογές που ανέδειξαν τη νέα ηγεσία, καλούνται να προσέλθουν ξανά στην κάλπη για να εκλέξουν αυτή τη φορά τα νέα κομματικά όργανα αλλά και τους συνέδρους που θα συμμετέχουν στο τριήμερο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 20-21-22 Μαΐου.

Οι κάλπες άνοιξαν λίγο μετά τις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Σε όλη τη χώρα έχουν στηθεί 600 εκλογικά τμήματα.

Για το θέμα πάντως της ονομασίας του κόμματος είχαμε μια ανατροπή της τελευταίας στιγμής. Σημειώνεται ότι επικρατέστερα ονόματα μέχρι τώρα θεωρούνταν το «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» και το «ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη». Ωστόσο, όπως επισφραγίστηκε την Παρασκευή 6 Μαΐου, τα υποψήφια ονόματα στο τραπέζι είναι:

α) ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

β) Κίνημα Αλλαγής.

Όπως λοιπόν είναι φανερό, είχαμε ανατροπή καθώς στη 2η πρόταση, αντί για το όνομα «ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη», πήγαμε τελικά στο όνομα «Κίνημα Αλλαγής». Η τελική πρόταση διαμορφώθηκε έπειτα από συνεχείς συσκέψεις, τις τελευταίες ημέρες, στη Χαριλάου Τρικούπη, υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, όπου εξετάστηκαν τα πολιτικά και νομικά πλεονεκτήματα κάθε ονομασίας.

Την Παρασκευή 6 Μαΐου, μάλιστα δόθηκε στη δημοσιότητα και το ψηφοδέλτιο για την επιλογή ονόματος. Δίπλα στο όνομα «Κίνημα Αλλαγής» βρίσκεται το σήμα του ΚΙΝ.ΑΛ. (ρόδο), ενώ δίπλα στην επιλογή «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» υπάρχει το σήμα του ΠΑΣΟΚ (πράσινος ήλιος).

Σε κάθε περίπτωση, το πώς θα αποκαλείται πλέον το κόμμα θα γνωστοποιηθεί σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου, όπως και τη σύνθεση των νέων κομματικών οργανώσεων μαζί με τα ονόματα των συνέδρων απ’ όλη τη χώρα. Η σημερινή εσωκομματική εκλογική διαδικασία, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει προκαλέσει κινητοποίηση και αναβρασμό στον τοπικό μηχανισμό του ΚΙΝ.ΑΛ., ενώ η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση με έναν οδικό χάρτη ως προς την αυριανή εκλογική διαδικασία.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News