Μηταράκης: Η Ελλάδα δεν είναι, πλέον, η ανοχύρωτη πολιτεία της περιόδου 2015-2019

Ελλάδα
Μηταράκης: Η Ελλάδα δεν είναι, πλέον, η ανοχύρωτη πολιτεία της περιόδου 2015-2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει σύνορα και γνωρίζει πώς να τα φυλάσσει, σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

«Στο μεταναστευτικό προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να προβάλλουμε τον πατριωτισμό της ευθύνης, γυρίσαμε οριστικά σελίδα, ανακτώντας τον έλεγχο της κρίσης και την αξιοπιστία μας απέναντι στους πολίτες, την αυτοδιοίκηση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Τελικά η πεμπτουσία της επιτυχημένης διακυβέρνησης είναι να μπορείς να απλώσεις ένα δίχτυ προστασίας και τελικά να αλλάξεις την καθημερινότητα του πολίτη προς το καλύτερο». Αυτό τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κατά την ομιλία του στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν είναι, πλέον, η ανοχύρωτη πολιτεία της περιόδου 2015-2019. Έχει σύνορα και γνωρίζει πώς να τα φυλάσσει. Παράλληλα, επικεντρωθήκαμε στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, ειδικά στη θάλασσα, δημιουργήσαμε νέες κλειστές/ελεγχόμενες δομές, σύγχρονες και ασφαλείς, σε αντικατάσταση των κέντρων της ντροπής. Αποσυμφορήσαμε την ηπειρωτική Ελλάδα, τα νησιά, τις περιφέρειες, τις πόλεις, και τις γειτονιές. Από 121 δομές σήμερα λειτουργούν 34. Κλείσαμε 87 δομές και σύντομα άλλες δύο. Τέλος του 2022 κλείνουμε τα διαμερίσματα στην πόλη».

Τέλος, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επεσήμανε ότι «στις εκλογές του 2023 αποτελούμε την υπεύθυνη δύναμη. Κοντά στους πολίτες, αφουγκραζόμενοι με ταπεινότητα στις ανάγκες τους. Προσφέροντας λύσεις. Με σχέδιο και όραμα για την Ελλάδα του μέλλοντος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News