Ελλάδα

ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ: Στην κάλπη αύριο για νέο όνομα και σύμβολο

Μεταξύ των «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» και «Κίνημα Αλλαγής» καλούνται να επιλέξουν αύριο τα μέλη της παράταξης - Θα εκλέξουν επίσης τις νέες οργανώσεις, αλλά και τους συνέδρους ενόψει του συνεδρίου στις 20 Μαΐου

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ή σκέτο Κίνημα Αλλαγής; Μεταξύ αυτών των δύο υποψήφιων προτάσεων θα επιλέξουν τελικά αύριο το νέο όνομα του κόμματος τα μέλη του ΚΙΝ.ΑΛ., τα οποία 5 μήνες μετά τις εσωκομματικές εκλογές που ανέδειξαν τη νέα ηγεσία, καλούνται να προσέλθουν ξανά στην κάλπη για να εκλέξουν αυτή τη φορά τα νέα κομματικά όργανα αλλά και τους συνέδρους που θα συμμετέχουν στο τριήμερο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 20-21-22 Μαΐου.

Για το θέμα πάντως της ονομασίας του κόμματος είχαμε μια ανατροπή της τελευταίας στιγμής. Σημειώνεται ότι επικρατέστερα ονόματα μέχρι τώρα θεωρούνταν το «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» και το «ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη». Ωστόσο, όπως επισφραγίστηκε την Παρασκευή 6 Μαΐου, τα υποψήφια ονόματα στο τραπέζι είναι:

α) ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

β) Κίνημα Αλλαγής.

Όπως λοιπόν είναι φανερό, είχαμε ανατροπή καθώς στη 2η πρόταση, αντί για το όνομα «ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη», πήγαμε τελικά στο όνομα «Κίνημα Αλλαγής». Η τελική πρόταση διαμορφώθηκε έπειτα από συνεχείς συσκέψεις, τις τελευταίες ημέρες, στη Χαριλάου Τρικούπη, υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, όπου εξετάστηκαν τα πολιτικά και νομικά πλεονεκτήματα κάθε ονομασίας. Την Παρασκευή 6 Μαΐου, μάλιστα δόθηκε στη δημοσιότητα και το ψηφοδέλτιο για την επιλογή ονόματος. Δίπλα στο όνομα «Κίνημα Αλλαγής» βρίσκεται το σήμα του ΚΙΝ.ΑΛ. (ρόδο), ενώ δίπλα στην επιλογή «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» υπάρχει το σήμα του ΠΑΣΟΚ (πράσινος ήλιος). Σε κάθε περίπτωση, το πώς θα αποκαλείται πλέον το κόμμα θα γνωστοποιηθεί αύριο Κυριακή 8 Μαΐου, όπως και τη σύνθεση των νέων κομματικών οργανώσεων μαζί με τα ονόματα των συνέδρων απ’ όλη τη χώρα. Η αυριανή εσωκομματική εκλογική διαδικασία, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει προκαλέσει κινητοποίηση και αναβρασμό στον τοπικό μηχανισμό του ΚΙΝ.ΑΛ., ενώ η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση με έναν οδικό χάρτη ως προς την αυριανή εκλογική διαδικασία.

Κάλεσμα για μαζική προσέλευση στην κάλπη

«Ενόψει των εσωκομματικών εκλογών μας την Κυριακή 8 Μαΐου (σ.σ. αύριο), για την ανάδειξη νέων οργάνων στην παράταξή μας (Νομαρχιακή Επιτροπή, Τοπικές Οργανώσεις Δήμων, Συνέδρων και ψηφοφορίας για το όνομα της παράταξης) ανακοινώνουμε σχετικά με τη διαδικασία:

  1. Η ψηφοφορία διενεργείται από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ. Εάν απαιτηθεί σε κάποιο τμήμα παράταση, επικοινωνείτε με τον γραμματέα της Ν.Ε. Για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία με προσκόμιση δελτίου ταυτότητας ή διαβατήριου και καταβάλλει ένα (1) ευρώ.
  2. Οι Συντονιστικές Επιτροπές των Δήμων Αρχανών-Αστερουσίων, Βιάννου, Γόρτυνας, Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδος, Χερσονήσου και Φαιστού εκλέγουν πέντε (5) μέλη και τίθεται ένας και μόνο σταυρός προτίμησης. Η Συντονιστική Επιτροπή Δήμου Ηρακλείου εκλέγει επτά (7) μέλη και τίθεται από ένας έως δύο σταυροί προτίμησης.
  3. Για το ψηφοδέλτιο των συνέδρων σε όλους του Δήμους τίθεται ένας και μόνο σταυρός προτίμησης.
  4. Η Νομαρχιακή Επιτροπή εκλέγει δεκαπέντε μέλη και τίθενται από ένας έως τρεις σταυροί προτίμησης.
  5. Στα εκλογικά τμήματα πλην του Δήμου Ηρακλείου θα δοθεί εκλογικός κατάλογος που συμπεριλαμβάνει τους ψηφίσαντες την 5η Δεκεμβρίου 2021 (εκλογές προέδρου) και όσους εκδώσαν ηλεκτρονικά κάρτες. Επιπρόσθετα ψηφίζουν και όσοι προσέλθουν και δεν είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο, αφού πρώτα συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση. Με βάση τα άρθρα 4 και 5 του Καταστατικού, μέλη μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον δε συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα. Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής.

Για τα εκλογικά κέντρα του Δήμου Ηρακλείου η ψηφοφορία θα γίνει με tablet, στο οποίο θα υπάρχει online σύνδεση για τον εκλογικό κατάλογο, δηλαδή με τον ίδιο τρόπο που έγινε και στις εκλογές της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου 2021.

  1. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Εφορευτική Επιτροπή συντάσσει, υπογράφει και σφραγίζει το πρακτικό και, μαζί με την κατάσταση ψηφισάντων, και τα χρησιμοποιηθέντα ψηφοδέλτια τα παραδίδει στον γραμματέα της αντίστοιχης Ν.Ε., ο οποίος την επόμενη ημέρα (9/5/2022) τα αποστέλλει με ταχυμεταφορά στη διεύθυνση: Χαριλάου Τρικούπη 50, υπόψη ΕΔΕΚΑΠ.
  2. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί ανά εκλογικό τμήμα θα παραδοθεί επίσης στον γραμματέα της Ν.Ε., αφού θα παρακρατηθούν τα ποσά που, βάσει παραστατικών, αποδεικνύεται πως δαπανήθηκαν στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας. Το συνολικό ποσό ανά Ν.Ε. που συγκεντρώνει ο γραμματέας οφείλει να το καταθέσει έως και την Τρίτη 10/5/2022 σε λογαριασμό που θα του γνωστοποιηθεί εγκαίρως από τον γενικό διευθυντή του Κινήματος.
  3. Οι υποψήφιοι δικαιούνται να παρίστανται κατά τη διαδικασία της καταμέτρησης, αλλά σε απόσταση που δε θα παρακωλύει το έργο της Εφορευτικής Επιτροπής», αναφέρει η Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ. Ηρακλείου, που απευθύνει κάλεσμα για μαζική προσέλευση στην κάλπη.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια