ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ σε ΝΔ για το πλαφόν στην ενέργεια: Η κυβέρνηση διακρίνεται και στην αλαζονεία

Ελλάδα
ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ σε ΝΔ για το πλαφόν στην ενέργεια: Η κυβέρνηση διακρίνεται και στην αλαζονεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και κυβέρνησης ΝΔ για το πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας.

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και κυβέρνησης ΝΔ για το πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας.

Με αφορμή την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, που κατηγορούσε το κόμμα της αντιπολίτευσης για «ανέξοδες υποσχέσεις» και «εύκολες λύσεις», το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απαντά ότι «εκτός από ατολμία και απραξία, η κυβέρνηση διακρίνεται και στην αλαζονεία».

«Η καθυστερημένη αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης από την κυβέρνηση και ο πανικός που την έχει καταλάβει, έχουν ως συνέπεια να τίθενται ερωτήματα που απλώς επιβεβαιώνουν την ορθότητα της πρότασής μας. Στην πρόταση του κόμματός μας το όριο της αύξησης είναι 10%, ενώ το περιθώριο με βάση την κυβερνητική πρόταση κινείται μεταξύ 20% και 30%. Η σύγκριση είναι προφανής. Το κόστος του μέτρου που προτείνουμε θα προσεγγίσει κατά μέγιστο το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ», υπογραμμίζει στη συνέχεια το Κίνημα Αλλαγής.

Και προσθέτει: «Ως προς την όψιμη ανησυχία για τον ενεργειακό εφοδιασμό, η πρότασή μας είναι πλήρης και στο σημείο αυτό. Προβλέπεται μηχανισμός αποκατάστασης των προμηθευτών που πωλούν κάτω του κόστους, με τρόπο που να εξαιρεί τα υπερκέρδη από την χονδρεμπορική και όσους τα καρπώνονται».

«Υπενθυμίζουμε σε κάθε περίπτωση το μηχανισμό του Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου. Εμείς θέλουμε η αγορά ηλεκτρισμού να λειτουργεί δίκαια για όλους, ενεργειακές επιχειρήσεις και καταναλωτές», τονίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και συμπληρώνει σχετικά: «Επιπλέον, ο αριθμός των δόσεων δεν αφορά το σύνολο του λογαριασμού αλλά τις υπερβάλλουσες χρεώσεις των τελευταίων μηνών».

«Μας προκαλεί, δε, εντύπωση που χθες βράδυ ο πρωθυπουργός επαιρόταν ότι τα μέτρα του απορροφούν τη ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά σήμερα το κόμμα του θέλει να την πληρώσουν οι καταναλωτές εδώ και τώρα. Απαντήστε ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό και αφήστε τις υπεκφυγές. Πόσο έχει πληρώσει παραπάνω σε σχέση με πέρυσι ο πολίτης; Πόσο το κράτος; Και πόσο οι παραγωγοί ενέργειας;», διερωτάται το Κίνημα Αλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι, την ανακοίνωση-απάντηση της Νέας Δημοκρατίας είχε προκαλέσει το σχόλιο από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το οποίο σημείωνε ότι «η κυβέρνηση έρχεται στα λόγια μας, ομολογώντας επί της ουσίας ότι η επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News