Ελλάδα

Ομόλογα: Σε άνοδο των επιτοκίων της ΕΚΤ τον Ιούλιο οδηγεί η νέα αύξηση των αποδόσεων

Αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ τον Ιούλιο προεξοφλούν με σχετική βεβαιότητα οι αγορές των ομολόγων

Μάλιστα, το σχετικό αίτημα τίθεται πλέον και από τους πλέον μετριοπαθείς κεντρικούς τραπεζίτες, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τις αποδόσεις των ομολόγων να οδηγούνται σε νέο ανοδικό ράλι.

Πιο συγκεκριμένα, τουλάχιστον τρεις αυξήσεις των επιτοκίων έως το τέλος του έτους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προτείνει ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερουά. Όπως αναφέρει ο ίδιος, τα επιτόκια αποδοχής καταθέσεων της ΕΚΤ, τα οποία σήμερα είναι αρνητικά, θα πρέπει έως το τέλος του έτους να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Σύμφωνα, δε, με το πρακτορείο Reuters και όπως μεταφέρει το ΑΕΠ-ΜΠΕ, ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης προτίθεται να στηρίξει με την ψήφο του στο ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την πολιτική αυτή.

Υπέρ της αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ τάχθηκε την Παρασκευή (6/5) και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Φιλανδίας, Όλι Ρεν, ο οποίος πρότεινε μία αύξηση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ κατά 0,25% τον Ιούλιο, ώστε το φθινόπωρο να έχουμε φθάσει το 0%.

«Τσίμπησε» κατά 0,11% το 10ετές ελληνικό ομόλογο

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 218 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 31 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,51% από 3,40% χθες, έναντι 1,12% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,39% από 2,33% την Πέμπτη 5 Μαΐου.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται ελαφρώς το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν σήμερα. Έτσι, νωρίς το απόγευμα κυμαίνονταν στα 1,0563 δολάρια από το επίπεδο των 1,0557 δολαρίων που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολ. που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0570 δολάρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια