14ο Συνέδριο ΝΔ: Ξεκινά σήμερα με ομιλία Μητσοτάκη - Ο οδικός χάρτης

Ελλάδα
14ο Συνέδριο ΝΔ: Ξεκινά σήμερα με ομιλία Μητσοτάκη - Ο οδικός χάρτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κεντρικό σύνθημα «Δίπλα σε κάθε πολίτη» ξεκινά απόψε το 14ο συνέδριο της Ν.Δ., που θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής

Με κεντρικό σύνθημα «Δίπλα σε κάθε πολίτη» και με εναρκτήρια ομιλία του πρωθυπουργού που αναμένεται να έχει έντονα κοινωνική χροιά, δεδομένης της πολιτικής πίεσης που ασκεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο η έξαρση της ενεργειακής ακρίβειας, ο κοινωνικός της αντίκτυπος, συνάμα με την όξυνση των αντιπολιτευτικών τόνων και της πολιτικής αντιπαράθεσης, ξεκινά απόψε στην Αθήνα το 14ο συνέδριο της Ν.Δ.

Άλλωστε, κατά πολλούς, πρελούδιο της αποψινής εναρκτήριας ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τριήμερο «γαλάζιο» συνέδριο αποτέλεσε, τρόπον τινά, και το χθεσινό του διάγγελμα με τις ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης καταναλωτών και επιχειρηματιών για τη μείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το τριήμερο συνέδριο της Ν.Δ., που ξεκινά στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 6 Μαΐου, και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής 8 Μαΐου, θα φιλοξενηθεί στο Athens Metropolitan Expo, περιλαμβάνοντας 6 βασικές θεματικές ενότητες, αλλά και πλήθος ομιλίες... Με τις ομιλίες στο φινάλε των εργασιών του συνεδρίου, το πρωί της Κυριακής, αυτές δηλαδή των Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Αντώνη Σαμαρά και φυσικά του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα «ρίξει» το μεσημέρι την αυλαία των εργασιών, να αναμένονται με το μεγαλύτερο - παραδοσιακά - ενδιαφέρον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πέμπτο συνέδριο επί προεδρικής θητείας Κυριάκου Μητσοτάκη, που ανέλαβε τα ηνία της Ν.Δ. τον Γενάρη του 2016, καθώς επί προεδρίας του σημερινού πρωθυπουργού διοργανώθηκαν το 10ο συνέδριο (Απρίλιος 2016), το 11ο (Δεκέμβριος 2017), το 12ο (Δεκέμβριος 2018) και το 13ο που έγινε τον Νοέμβριο του 2019.

Ο οδικός χάρτης του συνεδρίου

Το 14ο συνέδριο της Ν.Δ. αναμένεται να ξεκινήσει λίγο μετά τις 7 το απόγευμα.

Όπως συμβαίνει όλα τα τελευταία χρόνια, οι εργασίες και αυτού του «γαλάζιου» συνεδρίου θα λάβουν χώρα στο Metropolitan Expo, τον εκθεσιακό χώρο που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ θα ακολουθήσει ο χαιρετισμός που θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ακολούθως θα απευθύνει χαιρετισμό ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ για τις 7:45 μ.μ., βάσει του επίσημου προγράμματος (αν και ως είθισται θα υπάρξει μια αναμενόμενη καθυστέρηση), έχει οριστεί η ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Σάββατο 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μπρατάκου και του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Μπούγα.

Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα απευθύνουν εκπρόσωποι κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, τη δεύτερη μέρα των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε έξι θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι:

  • «Ασφάλεια για όλους»,
  • «Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης»,
  • «Καθημερινότητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες & Δίκαιη ανάπτυξη»,
  • «Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας»,
  • «Νέα Δημοκρατία: Τολμά να εξελίσσεται μένοντας σταθερή στις αξίες της» και
  • «Πολιτικές για τους νέους».

Κατά τη διάρκεια της θεματικής «Πολιτικές για τους νέους», οι νεότεροι βουλευτές του κόμματος θα παρουσιάσουν μια δέσμη προτάσεων που αφορούν τη νέα γενιά.

Επιπλέον, αύριο θα λάβει χώρα η παρουσίαση του project για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κόμματος.

Με ομιλία του πρωθυπουργού «πέφτει η αυλαία» την Κυριακή

Την Κυριακή 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες του τ. επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου, του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, καθώς και του πρώην προέδρου του κόμματος και πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη και του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Πριν τη λήξη των εργασιών, θα απευθύνει ομιλία προς το Σώμα των συνέδρων ο πρόεδρος του κόμματος και ο πρωθυπουργός.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα υπάρχουν περίπτερα του “Be my Hero”, με στόχο την εγγραφή εθελοντών για δωρεά μυελού των οστών, των Συλλόγων «ΣΥΝΕΧΙΖΩ» και «ΗΠΑΡΧΩ» για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τη δωρεά οργάνων, καθώς και ένα περίπτερο για την πρόληψη κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Ως προς το οργανωτικό σκέλος του συνεδρίου, οι εγγραφές των συνέδρων θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου, από τις 3 έως τις 6:30 μ.μ., η υποβολή υποψηφιοτήτων για την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 7 Μαΐου, από τις 2 έως τις 6 μ.μ. και η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου, από τη 1 έως τις 4 μ.μ.

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News