Παγώνη για Candida Auris: Στα νοσοκομεία του εξωτερικού πεθαίνει το 60% των ασθενών

Ελλάδα
Παγώνη για Candida Auris: Στα νοσοκομεία του εξωτερικού πεθαίνει το 60% των ασθενών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι το μικρόβιο που αναπτύσσεται μέσα στα νοσοκομεία και έχει μεγάλη θνητότητα

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει το μικρόβιο Candida Auris στην επιστημονική κοινότητα, το οποίο αναπτύσσεται μέσα στα νοσοκομεία και έχει μεγάλη θνητότητα. H μόλυνση συνήθως συμβαίνει αφότου ο ασθενής έχει κλείσει αρκετές εβδομάδες νοσηλείας.

Στον μύκητα Candida Auris και στο πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αναφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου, η Ματίνα Παγώνη.

«Αυτό το στέλεχος δεν το μάθαμε τώρα. Το γνωρίζουμε από το 2009, στην Ιαπωνία. Όντως είναι επιθετικό στέλεχος και πρέπει να γίνεται γρήγορα ταυτοποίηση, ώστε ο ασθενής να πάρει θεραπευτική αγωγή. Το στέλεχος αυτό βρίσκεται στα νοσοκομεία, και ιδιαίτερα στις ΜΕΘ» επεσήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

«Ο ασθενής πρέπει να απομονώνεται γρήγορα, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχει επιτροπή λοιμώξεων στα νοσοκομεία που ενημερώνει τα τμήματα για το τι συμβαίνει».

//--> //-->

Candida Auris: Ο επόμενος εφιάλτης μετά την πανδημία – Το μικρόβιο που σκοτώνει και δεν βγαίνει από τα νοσοκομεία

Οι ενδονοσοκομειακες λοιμώξεις αποτελούν το επόμενο μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας, τόνισε ο καθηγητής κ. Νικόλαος Σύψας, κατά την έναρξη των εργασιών του το 21ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Λοιμωξιολόγων.

Ο καθηγητής έκανε λόγο για «έκρηξη» λοιμώξεων από πολύ ανθεκτικά ενδονοσοκομειακά μικρόβια κατά τη διάρκεια της επιδημίας και για «μεγάλη επιδείνωση» στον αριθμό των λοιμώξεων.

«Τα επόμενα μεγάλα πρωτοσέλιδα όταν θα τελειώσει η πανδημία θα είναι τα πολυανθεκτικά μικρόβια στα νοσοκομεία», ο Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, και γ.γ. της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Νίκος Σύψας περιέγραψε τον εφιάλτη γιατρών και ασθενών στα νοσοκομεία.

«Δυστυχώς ξέφυγε από το ραντάρ της επιτήρησης η έκρηξη των λοιμώξεων σε ΜΕΘ και θαλάμους. Ξέφυγε γιατί οι καθ ύλην αρμόδιοι έπρεπε να ασχοληθούν με τον κορωνοιο, ρίχτηκαν στη μάχη της επιδημίας» είπε ο κ. Συψας. Τόνισε δε πως είναι βέβαιο πως ποσοστό θανάτων στους νοσηλευόμενους με Covid-19 οφείλεται στα πολύανθεκτικά μικρόβια από τα οποία μολύνθηκαν.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News