Ελλάδα

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τραυματισμένο ζώο ή πτηνό στο δρόμο (βίντεο)

Στην «Κρήτη Σήμερα» μίλησε η Μαρία Γανωτή, Διευθύντρια μη κερδοσκοπικού Οργανισμού ΑΝΙΜΑ

Στην «Κρήτη Σήμερα» μίλησε η Μαρία Γανωτή, Διευθύντρια μη κερδοσκοπικού Οργανισμού ΑΝΙΜΑ, αναλύοντας τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες αν εντοπίσουν κάποιο τραυματισμένο πουλί ή ζώο.

Αναλυτικά οι οδηγίες

Φωτογραφήστε το ζώο 

Στείλτε τη φωτογραφία με viber, WhatsApp, sms ή  email στο τηλέφωνο 6972664675 ή 2109510075. Αυτό πρέπει να γίνει για να αναγνωρίσουμε είδος και να αξιολογήσουμε αν χρειάζεται πράγματι βοήθεια. Αν δεν έχετε κατάλληλο εξοπλισμό, απλώς τηλεφωνήστε.

Αν το ζώο χρειάζεται πράγματι βοήθεια

Συσκευάστε το  σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σας δοθούν. Θα λάβετε επίσης οδηγίες για το αν χρειάζεται να χορηγήσετε νερό ή τροφή, αν είναι μωρό.

Αν Είστε Αθήνα ή Αττική

Φέρτε το άμεσα στον Σταθμό. Δεν θα έλθουμε σπίτι σας να το πάρουμε. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Οι εθελοντές μας είτε βοηθούν στον Σταθμό είτε μεταφέρουν τα ζώα που έρχονται στα ΚΤΕΛ ή στα λιμάνια, δεν τους απασχολούμε για delivery στα σπίτια, ιδίως κατά την περίοδο του κορωνοϊού.

Κάποιοι από αυτούς που μας καλούν είναι ιδιαίτερα πιεστικοί και μας κάνουν κακές κριτικές γι’ αυτό τον λόγο αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Είμαστε ανοιχτά δέκα ώρες κάθε μέρα, και την Κυριακή του Πάσχα, και την Πρωτομαγιά, ο όγκος της δουλειάς είναι τεράστιος, σας ζητάμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο να έλθετε μέχρι τον Σταθμό μας στην Καλλιθέα, είμαστε δίπλα σε σταθμό του τραίνου (Ταύρος) και πάντα υπάρχει η δυνατότητα να σταλεί το ζώο ασυνόδευτο με ταξί, αν θέλετε να επωμισθείτε το κόστος.

Αν Είστε στην επαρχία

Ισχύουν όλα τα παραπάνω για τις οδηγίες χειρισμού. Αν έχουμε κοντά σας συνεργάτη θα σας φέρουμε σε επαφή, καθώς και αν υπάρχει πλησιέστερο κέντρο περίθαλψης. Αν όχι, θα σας δώσουμε οδηγίες πώς να στείλετε το ζώο με συγκοινωνία στην Αθήνα.

Δείτε το βίντεο


Φωτογραφία αρχείου Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια