Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας

Κρήτη
Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατόπιν αυτών και με βάση τις αποφάσεις της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας, θα ανέλθει στο ποσό των 98.708.350 ευρώ (78.966.680 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές προς 1,25 ευρώ εκάστη)

Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Παγκρήτιας Τράπεζας η οποία και αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η Συνέλευση είχε σημαντική απαρτία. Την έγκριση για την αύξηση έδωσε το 99% των εκπροσωπούμενων μετοχών.

Η Παγκρήτια είναι μια πολυμετοχική Τράπεζα με 85.387 Μετόχους.

Οι Μέτοχοι, αποφάσισαν τη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής, από 5 ευρώ σε 0,50 ευρώ, με αύξηση του αριθμού των μετοχών κατ’ αναλογία δέκα νέες μετοχές για κάθε μία υφιστάμενη και δεκαπλασιασμό του συνολικού αριθμού των μετοχών από 7.896.668 σε 78.966.680 (split).

Κατά συνέπεια, κάθε μία παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή, ονομαστικής αξίας 5 ευρώ έκαστη, θα αντικατασταθεί με δέκα νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,50 ευρώ η κάθε μία. Αντίστοιχα τροποποιήθηκε το σχετικό άρθρο του Καταστατικού.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση, αποφάσισε επίσης την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με καταβολή μετρητών και έκδοση 78.966.680 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, μετά δικαιώματος ψήφου, παρέχοντας το δικαίωμα προτίμησης στους παλαιούς Μετόχους της Τράπεζας και με αναλογία μία νέα μετοχή για κάθε μία παλαιά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, εξουσιοδοτήθηκε από τη Γενική Συνέλευση προκειμένου να προσδιορίσει την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας.

Εν συνεχεία και κατ’ εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε και όρισε την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών υπέρ το άρτιο, σε 1,25 ευρώ εκάστη.

Κατόπιν αυτών και με βάση τις αποφάσεις της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας, θα ανέλθει στο ποσό των 98.708.350 ευρώ (78.966.680 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές προς 1,25 ευρώ έκαστη).

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Δημόπουλος ενημέρωσε τους μετόχους της Τράπεζας για τις μέχρι σήμερα ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου ως προς την σκοπούμενη συγχώνευσή της με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Οι μέτοχοι ενέκριναν τις μέχρι στιγμής ενέργειες καθώς και το περιεχόμενο του ήδη υπογραφέντος Ιδιωτικού Συμφωνητικού μεταξύ των Διοικήσεων των δύο Τραπεζών.

Η τράπεζα που θα προκύψει από τη συγχώνευση, θα ονομαστεί Candia Bank, ενώ η έδρα της πρόκειται να μεταφερθεί στην Αθήνα.

Η σχέση ανταλλαγής με βάση τα όσα έχουν προβλεφθεί και μετά το split και την αύξηση κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας θα διαμορφωθεί ως εξής: Σε κάθε 1 μερίδιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, θα αντιστοιχούν 6 μετοχές της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο οι μέτοχοι της Παγκρήτιας Τράπεζας και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων θα εκπροσωπούνται κατά τρόπο αναλογικό.

Οι οριστικές αποφάσεις σε σχέση με τη διαδικασία της συγχώνευσης θα ληφθούν με νεότερες αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων και των Γενικών Συνελεύσεων των δυο Τραπεζών, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων οικονομικών ελέγχων από τους Ορκωτούς Ελεγκτές.

Δήλωση Διοίκησης

Η Διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας καλεί τους Μετόχους της να συμμετάσχουν δυναμικά στη μεγαλύτερη ιστορικά αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, στηρίζοντας τον στρατηγικό σχεδιασμό για ανάπτυξη και επέκταση των εργασιών της, ιδιαιτέρως σε συνδυασμό με την απόκτηση των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα – διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη – αλλά και την φιλική συγχώνευση με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου τραπεζικού πόλου, ικανού να συνεισφέρει δυναμικά στην ανάπτυξη της χώρας. Η Τράπεζα εκσυγχρονίζεται, παρακολουθεί τις εξελίξεις και διαμορφώνει ένα διακριτό ρόλο στην αγορά, με σημαντική εξειδίκευση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε μια περίοδο που οι προκλήσεις παραμένουν μεγάλες σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, με γνώμονα το όφελος των πελατών, των Mετόχων και του προσωπικού της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News