ΡΑΕ: Ακρόαση για την τεράστια αύξηση των τιμών ρεύματος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Οικονομία
ΡΑΕ: Ακρόαση για την τεράστια αύξηση των τιμών ρεύματος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την προσεχή Πέμπτη, 12 Μαϊου, προσέρχεται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την αλματώδη αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος

Την προσεχή Πέμπτη, 12 Μαϊου, προσέρχεται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την αλματώδη αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Αίτημα για την κλήση σε ακρόαση της ΡΑΕ έχουν υποβάλει τα κόμματα της αντιπολίτευσης που καταγγέλλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας και υπερκερδών στην αγορά ενέργειας σε βάρος των καταναλωτών.

Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με αντικείμενο την ακρόαση του ΕΣΡ, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Θανάσης Μπούρας, ενημέρωσε τους βουλευτές-μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής ότι η ΡΑΕ προσέρχεται σε ακρόαση την προσεχή Πέμπτη, σε συνέχεια των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Νέα μέτρα για το ρεύμα: Έκτακτο μήνυμα Μητσοτάκη στις 19:00

Σήμερα στις 19.00 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για το ζήτημα των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αύριο Παρασκευή, στις 8.30 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα γίνει εξειδίκευση των μέτρων από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Την παρουσίαση θα συντονίσει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Πλαφόν στη χονδρική και επιδότηση για όλους

Έπειτα από συνεχείς συσκέψεις «κλείδωσαν» τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές έχουν διαμορφωθεί πλέον οι τελικές προτάσεις για τις παρεμβάσεις στο ζήτημα της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να προσφέρουν μεγαλύτερη στήριξη για τις καταναλώσεις πάνω από 300 κιλοβατώρες, καθώς η κυβέρνηση παραδέχεται ότι η ισχύουσα επιδότηση είχε αποδώσει σε μικρότερες καταναλώσεις.

Αυτό παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι η ισχύουσα επιδότηση είχε ως αποτέλεσμα 2.321.980 νοικοκυριά να δουν μικρές αυξήσεις στους λογαριασμούς τους, ενώ σημαντική στήριξη από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο έλαβαν ή θα λάβουν μόλις πάρουν τους λογαριασμούς και αρκετά επαγγελματικά τιμολόγια.

Ουσιαστικά, όμως, η «ομπρέλα» προσέφερε μικρή κάλυψη σε μεγάλο αριθμό καταναλωτών που μάλιστα συγκροτούν τη λεγόμενη «μεσαία τάξη».

«Η αλήθεια είναι ότι στις μεγαλύτερες καταναλώσεις η επιβάρυνση για τους πολίτες ήταν πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα να δημιουργεί τεράστιες δυσκολίες στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Με την παρέμβαση που σχεδιάζουμε και θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, θα υπάρξει πολύ ουσιαστική στήριξη και σε αυτές τις καταναλώσεις, οριζόντια και με ευρύ χρονικό ορίζοντα» δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News