Πάτρα: Ανατροπή με την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα - Ήταν «φαρμακευτική»

Ελλάδα
Πάτρα: Ανατροπή με την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα - Ήταν «φαρμακευτική»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα - «Ίδια η κεταμίνη που κυκλοφορεί νόμιμα και παράνομα», δήλωσε αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας Χρύσα Σαρδέλη

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα, μετά την προφυλάκιση της μητέρας τους Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (4/5), η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star μετέδωσε πως η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης είναι καθαρά φαρμακευτική, δηλαδή δεν έχει παραφαρμακευτικά στοιχεία ή παρασυστατικά.

Όπως εξηγείται στο ρεπορτάζ του καναλιού, πρόκειται για κεταμίνη που δεν είναι σε σκόνη στο παρεμπόριο, την οποία μετά μπορούν να τη μετατρέψουν σε υγρή μορφή -όπως αυτή που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα- και μάλιστα δύο είναι οι εκδοχές: ή υπήρχε η καθαρή, φαρμακευτική κεταμίνη στην αγορά, άρα από κάπου θα έπρεπε να έχει δηλωθεί ότι έχει κλαπεί, ή έχει φτάσει στα χέρια κάποιου μέσα από τους χώρους του νοσοκομείου.

//--> //-->

«Ίδια η κεταμίνη που κυκλοφορεί νόμιμα και παράνομα»

Ωστόσο, λίγο αργότερα, μίλησε στην εκπομπή «Live News» και τον Νίκο Ευαγγελάτο η Χρύσα Σαρδέλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, για την ουσία που εντοπίστηκε στην Τζωρτζίνα.

«Για την κεταμίνη υπάρχει μια μικρή παρεξήγηση σε όσα ακούγονται. Η κεταμίνη είναι μια φαρμακολογικώς δραστική ουσία, η οποία ανιχνεύθηκε στο εργαστήριό μας, με τη μορφή που κυκλοφορεί: αυτή της υδροχλωρικής κεταμίνης», σημείωσε η κ. Σαρδέλη, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει γίνει κάποια άλλη ανάλυση, δηλαδή αν είναι νοσοκομειακή ή όχι.

«Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την κεταμίνη που υπάρχει και χορηγείται νομίμως στα νοσοκομεία από την κεταμίνη που κυκλοφορεί παρανόμως», τόνισε η Χρύσα Σαρδέλη, υπογραμμίζοντας πως το γεγονός αυτό αφορά και την κεταμίνη που χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι για τα ζώα. «Είναι ακριβώς το ίδιο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η Χρύσα Σαρδέλη.

//--> //-->

Φωτογραφία INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News