Καλλιθέα: Εξοργιστικό βίντεο με φραστική επίθεση ιερέα σε τρανς γυναίκα

Ελλάδα
Καλλιθέα: Εξοργιστικό βίντεο με φραστική επίθεση ιερέα σε τρανς γυναίκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται στο φως της δημοσιότητας το βίντεο με τη φραστική επίθεση ιερέα σε τρανς πριν λίγες εβδομάδες σε συσσίτιο στην Καλλιθέα

Θύελλα οργισμένων αντιδράσεων προκάλεσε μια επίθεση προ εβδομάδων ενός ιερέα στην Καλλιθέα σε βάρος μιας άνεργης τρανς γυναίκας, η οποία είχε όλα τα απαραίτητα χαρτιά για το συσσίτιο, όμως ο ιερέας της εκκλησίας αρνήθηκε να της προσφέρει φαγητό. Σήμερα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας το βίντεο με τη χυδαία φραστική επίθεση επίθεση.

//--> //-->

Όπως είχε καταγγείλει στο TPP η δικηγόρος του Red Umbrella Athens που έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του θύματος, η Ι. Κ. είναι μία τρανς γυναίκα που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω ανεργίας και η οποία πήγαινε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα προκειμένου να παραλάβει φαγητό από το συσσίτιο. Όπως εξηγεί στο TPP η δικηγόρος της, Αγγελική Σουγλέ, για να πάρει φαγητό από το συσσίτιο ήταν απαραίτητο να προσκομίσει έγγραφα όπως η αστυνομική της ταυτότητα, ένα λογαριασμό ΔΕΗ ο οποίος θα εξακριβώνει ότι το σπίτι της ανήκει στην εν λόγω ενορία και έναν εκκαθαριστικό προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πληροί όλα τα οικονομικά κριτήρια.

Μόλις προσκόμισε τα απαραίτητα χαρτιά, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τρανς άτομο, καθώς οι άνθρωποι στην ενορία διάβασαν στοιχεία μη συμβατά με την εμφάνισή της. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι υπάρχει δικαστική απόφαση αναγνώρισης φύλου, ωστόσο οι διαδικασίες για την έκδοση της νέας της ταυτότητας έχουν παγώσει, λόγω κορωνοϊού.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News