Ελλάδα

ΝΔ: Επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ξεκάθαρη θέση, υπέρ των αντιεμβολιαστών

Η αξιωματική αντιπολίτευση πήρε ξεκάθαρη θέση, υπέρ των αντιεμβολιαστών, αναφέρει η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της, για τον ΣΥΡΙΖΑ

Η αξιωματική αντιπολίτευση πήρε ξεκάθαρη θέση, υπέρ των αντιεμβολιαστών, αναφέρει η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της, για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αυτοκριτική τελικά κάνει θαύματα. Λίγες ημέρες αφού σύνεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε παρατηρήσει ότι ''δεν μπορούμε να είμαστε και με το εμβόλιο και τους αντιεμβολιαστές'', επιτέλους η αξιωματική αντιπολίτευση πήρε ξεκάθαρη θέση - υπέρ των αντιεμβολιαστών», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.


ΝΔ: «Επιβεβαιώνεται ξανά ότι η μόνη επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η γραμμή Πολάκη»

Στη συνέχεια επισημαίνεται: «Με σημερινή τους ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι η αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών ''στερείται νομικής αλλά και επιστημονικής βάσεως''. Μάλιστα, δεν μένουν εκεί ισχυριζόμενοι ότι ‘το υγειονομικό όφελος από την απομάκρυνση των ανεμβολίαστων υγειονομικών είναι ανύπαρκτο' και ότι ‘ο σκοπός της προστασίας της δημόσιας υγείας θα μπορούσε να επιτευχθεί με άλλα ηπιότερα μέτρα'».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται ότι η μόνη επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η γραμμή Πολάκη. Η γραμμή που καλούσε σε συγκεντρώσεις υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. Η γραμμή που ισχυριζόταν ότι δεν θα έχουμε εμβόλια. Η γραμμή που χαρακτήριζε ''ξεστοκάρισμα'' το εμβόλιο στους νέους. Η γραμμή που αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Απέναντι σε αυτή τη γραμμή, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επέλεξε την υπευθυνότητα, βάζοντας την ανθρώπινη ζωή πάνω από όλα. Πήρε έγκαιρα μέτρα, στήριξε έμπρακτα πολίτες και επιχειρήσεις, υλοποίησε ένα από τα πιο άρτια συστήματα οργάνωσης εμβολιασμού, πρωτοστάτησε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τα ψηφιακά πιστοποιητικά. Οι πολίτες όλα αυτά τα βλέπουν, τα γνωρίζουν και στο τέλος της τετραετίας θα αξιολογήσουν το ήθος και τη στάση κάθε κόμματος, δίνοντας ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Κοινοβουλευτική ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Σημειώνεται πως οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση, την οποία συνυπέγραψαν 22 ακόμη βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το ζήτημα «της άδικης μεταχείρισης από την κυβέρνηση προς τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και όσους κλήθηκαν να καλύψουν τα κενά, που προέκυψαν λόγω αυτής της αναστολής εργασίας».

Οι Βουλευτές ζητούν «α) την επανεξέταση του μέτρου της αναστολής των υγειονομικών που δεν έχουν συναινέσει στον εμβολιασμό τους, με δεδομένη την επίσημη λήξη της πανδημίας, και την άρση αυτού με ταυτόχρονη θέσπιση πρωτοκόλλων που θα προβλέπουν εναλλακτικά όμως εξίσου αποτελεσματικά μέτρα, όπως είναι η διενέργεια πολλαπλών rapid-tests, όπως ισχύει και για άλλους εργαζομένους, β) την παράταση των συμβάσεων για τους υπαλλήλους που απελύθησαν, ενώ εκλήθησαν να καλύψουν τα κενά, δεδομένου ότι οι ανάγκες στα Νοσοκομεία είναι τεράστιες και τη διατήρηση της κατάταξής τους και γ) την πρόβλεψη για το προσωπικό αυτό κάποιας ειδικής μοριοδότησης για τη φετινή προκήρυξη ή όποια άλλη προκήρυξη εκδοθεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια