Ελλάδα

Τουρισμός - Ελλάδα: Θα ξεπεράσουν τις 700 οι κρουαζιέρες κατά την φετινή σεζόν

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκη το 2022 θα είναι μία οικονομικά ανοδική χρονιά για τον κλάδο της κρουαζιέρας

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκη κατά την διάρκεια της εκδήλωσης υπό την αιγίδα του Οργανισμού Λιμένα Λαυρίου (ΟΛΛ).

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι κατά την φετινή τουριστική σεζόν αναμένεται να βρεθούν πάνω από 700 κρουαζιερόπλοια στις ελληνικές θάλασσες, εξ αυτών τα 570 θα κάνουν homeporting (απο-επιβίβαση σε ελληνικά λιμάνια), ενώ τα υπόλοιπα θα είναι transit.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι το 2022 θα είναι μία οικονομικά ανοδική χρονιά για τον κλάδο της κρουαζιέρας, η οποία θα ε, τουρισνισχύσει σημαντικά τις τοπικές οικονομίες, συμβάλλοντας παράλληλα στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Αναφερόμενος στο λιμάνι του Λαυρίου, επισήμανε ότι βρίσκεται σε μια φάση μετεξέλιξης και εκσυγχρονισμού, κατασκευάζονται επτά πλωτές προβλήτες φιλοξενίας σκαφών αναψυχής, με 195 νέες θέσεις ελλιμενισμού, ενώ μέσω της Celestyal Cruises, έχει μπει πλέον στον χάρτη των διεθνών λιμένων κρουαζιέρας, καθώς τα πλοία της εταιρείας φιλοξενούν επιβάτες από 140 χώρες.

Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε ότι η ελληνική κρουαζιέρα φέτος είναι σε τροχιά υπέρβασης, όχι μόνο των συνεπειών της κρίσης, αλλά και των πιο αισιόδοξων προβλέψεων που υπήρχαν πριν από την πανδημία. Όπως ανέφερε, σε πολλά λιμάνια έχουμε υψηλότερες επιδόσεις, ακόμα και από το 2019, το έτος-ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, ενώ φέτος στο Λαύριο θα έχουμε τουλάχιστον 60 αναχωρήσεις κρουαζιερόπλοιων με 70.000 επιβάτες.

Ο γενικός διευθυντής επιχειρήσεων της Celestyal Cruises και πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), Γιώργος Κουμπενάς, ανέφερε πως εδώ και αρκετά χρόνια, η εταιρεία είχε αποφασίσει ότι το Λαύριο υπό προϋποθέσεις, μπορεί να εξελιχθεί σε λιμάνι εκκίνησης κρουαζιέρας, αποτελώντας μια πύλη πρόσβασης προς τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και την Τουρκία. Τόνισε επίσης ότι συνολικά για το 2022, θα εκτελεστούν 62 κρουαζιέρες της Celestyal Cruises, με λιμάνι εκκίνησης το Λαύριο, με τελευταία αναχώρηση στις 14 Νοεμβρίου.

Ολοκληρώνοντας ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι το λιμάνι του Λαυρίου αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για εκκίνηση κρουαζιέρας, ωστόσο είναι αναγκαίο το έργο της διαπλάτυνσης, μιας εκ των υπαρχουσών προβλητών ακτοπλοΐας, ώστε να εξυπηρετεί κρουαζιερόπλοια και να μπορούν πλοία μεγέθους έως και 250 μέτρα να το προσεγγίσουν, χωρίς πρόβλημα στην πρόσβαση των επιβατών και των υποστηρικτικών οχημάτων, κάτι το οποίο έχουν συζητήσει με τον ΟΛΛ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια