Ελλάδα

Ζακ Κωστόπουλος: Ένοχοι για κακούργημα κοσμηματοπώλης και μεσίτης

Αθώοι κρίθηκαν οι αστυνομικοί που εμπλέκονταν στην υπόθεση, σύμφωνα με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας

Ένοιχοι κρίθηκαν ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτη που κατηγορούνται για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος το Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Την ίδια ώρα, αθώοι κρίθηκαν οι αστυνομικοί που εμπλέκονταν στην υπόθεση.

Παρούσα στη δικαστική αίθουσα ήταν και η Μάγδα Φύσσα, δηλώνοντας την αλληλεγγύη της στην οικογένεια Κωστόπουλου.

Διαβάστε επίσης 

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Τι λένε οι μάρτυρες για τον θάνατό του

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ο πατέρας του, πρώτος μάρτυρας στο δικαστήριο - Τί κατέθεσε

Συγκεκριμένα, μετά απο τρίωρη διάσκεψη, τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν κατά πλειοψηφία ότι οι δύο άνδρες, κοσμηματοπώλης και μεσίτης, θα πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία. Δυο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. 

Ενταση στη δίκη 
Σχετικά με τους τέσσερις αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του 33χρονου ακτιβιστή λίγο πριν εκπνεύσει, το δικαστήριο τους κήρυξε αθώους για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Στο δικαστήριο δημιουργήθηκε ένταση τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω από αυτή. «Ντροπή, ξεφτίλες» ακούστηκε και την οικογένεια Κωστόπουλου και τη Μάγδα Φύσσα να αντιδρά στην απόφαση. Με την πρόεδρος να ζητά να περάσουν έξω αλλιώς θα υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί των ελαφρυντικών και επί των ποινών.

Φωτογραφίες απο: In time

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια