Χρ. Κολοβός: Η ενεργειακή «παγίδευση» στις «πράσινες» πολιτικές - Ο λογαριασμός στους καταναλωτές και το πολιτικό χρήμα

Κρήτη
Χρ. Κολοβός: Η ενεργειακή «παγίδευση» στις «πράσινες» πολιτικές - Ο λογαριασμός στους καταναλωτές και το πολιτικό χρήμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Γιατί στην πράξη αυτό που επιδοτείται είναι οι μεγάλοι προμηθευτές ενέργειας που έτσι δεν έχουν κανένα λόγο να μειώσουν τα τιμολόγια τους», εξηγεί ο τ. Διευθυντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων της ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, Χρήστος Κολοβός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4

Ο Χρήστος Κολοβός, Δρ. Μηχανικός Μεταλλείων - Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ, τ. Διευθυντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, μιλώντας στον 98.4 σε μια συνέντευξη με καταιγιστικές αποκαλύψεις, υποστήριξε ότι η ΕΕ έχει παγιδευτεί στις επιλογές της από το 2012 για προώθηση «πράσινων» πολιτικών, που σχετίζονται ευθέως με τα υπερκέρδη ολίγων εταιρειών σε βάρος των καταναλωτών.

Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα , λέει, όταν στηρίζεσαι κατά 100% σε εισαγόμενο φυσικό αέριο για την ενεργειακή σου κάλυψη και μάλιστα με την διαρκώς ανοδική τάση στις τιμές.

Η ΡΑΕ από λύση του προβλήματος είναι μέρος του προβλήματος, υποστηρίζει ο κ. Κολοβός και εξηγεί γιατί η αντιμετώπιση των πανάκριβων τιμολογίων στην Ελλάδα δεν είναι τεχνικό, αλλά πολιτικό θέμα, ερμηνεύοντας τα «παιχνίδια» που γίνονται και την αισχροκέρδεια με την περίφημη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Τέλος, ο κ. Κολοβός τονίζει ότι η χώρα δεν έχει καμία στρατηγική για ενεργειακά αποθέματα ασφαλείας, ακόμη χειρότερα που αυτές τις ημέρες επιχειρεί στρεβλά να δημιουργήσει απόθεμα, βγάζοντας εκτός του λιγνίτη από το ενεργειακό μείγμα για να αποθηκεύσει ποσότητες που δεν φτάνουν μαζί με την Ρεβυθούσα, πέραν των δέκα ημερών.

Τα όσα αποκαλύπτει προκαλούν αίσθηση, αφού εξηγεί γιατί στην πράξη αυτό που επιδοτείται είναι οι μεγάλοι προμηθευτές ενέργειας που έτσι δεν έχουν κανένα λόγο να μειώσουν τα τιμολόγια τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News