Αιδηψός: Γνώριμος των Αρχών ο 30χρονος που κλώτσησε τη γάτα - Οδηγείται στον εισαγγελέα

Ελλάδα
Αιδηψός: Γνώριμος των Αρχών ο 30χρονος που κλώτσησε τη γάτα - Οδηγείται στον εισαγγελέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 30χρονος που κλώτσησε ένα γατάκι στη θάλασσα εμπλέκεται σε υποθέσεις ναρκωτικών - Στο αστυνομικό τμήμα Αιδηψού πέρασε το βράδυ του

Γνώριμος των Αρχών φέρεται να είναι ο 30χρονος που κλώτσησε ένα γατάκι στη θάλασσα, σε ψαροταβέρνα της Αιδηψού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος αλβανικής καταγωγής είναι σεσημασμένος κι έχει συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. Ο νεαρός, πέρασε τη νύχτα στο ΑΤ Αιδηψού και σήμερα Τρίτη 3 Μαΐου, οδηγείται στον εισαγγελέα αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες, μιας και η νομοθεσία για την κακοποίηση των ζώων έχει αυστηροποιηθεί.

Ο νεαρός άνδρας σε πρώτη φάση ταυτοποιήθηκε από τα έντονα τατουάζ που φέρει στο δεξί του πόδι, με αποτέλεσμα να συλληφθεί μέσα σε λίγες ώρες μετά και την εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και τον διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Παπακώστα.

Την ίδια στιγμή οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας του που «συμπρωταγωνιστούν» στο βίντεο κι ακούγονται να ξεσπούν σε γέλια καθ' όλη τη διάρκεια που ο συλληφθείς σπρώχνει στη θάλασσα το γατάκι.

//-->//-->

Τη σύλληψη του έκανε γνωστή με ανάρτηση του στα social media και ο Τάκης Θεοδωρικάκος: «Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Θεοδωρικάκος: Αυστηρός ο νόμος, ίσως πάει φυλακή

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε σημερινές του δηλώσεις, επισήμανε ότι «ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα. Η ποινή που θα του καταλογιστεί εξαρτάται από την κατηγορία που θα τού αποδοθεί. Πάντως ο νόμος είναι αυστηρός, και εάν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα το παράπτωμα, μπορεί να υπάρξει και ποινή φυλάκισης».

//-->//-->

 «Ο συγκεκριμένος που συνελήφθη χθες στην Αιδηψό είναι σεσημασμένος. Πριν πέντε χρόνια για σημαντική ποσότητα ναρκωτικών. Είχε συλληφθεί και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης και τώρα τα βίαια ένστικτά του θέλησε να τα ξεσπάσει με αυτό τον τρόπο σε ένα ζωάκι. Κρατείται και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.», ανέφερε μιλώντας στην «Κοινωνία Ωρα Mega».

«Οι ποινές που θα αντιμετωπίσει θα εξαρτηθούν από το ποια κατηγορία ακριβώς θα του απαγγείλει η εισαγγελική Αρχή, πάντως ο νόμος σε γενικές γραμμές είναι αυστηρός στις πιο σκληρές περιπτώσεις έχει το περιθώριο και για πολύ υψηλά πρόστιμα και για αρκετά χρόνια φυλάκισης. Αυτό που με στεναχώρησε όμως είναι ότι όλη παρέα, από αυτά τουλάχιστον που βλέπουμε στο βίντεο, συμμετείχε σε αυτή τη βασανιστική και απάνθρωπη συμπεριφορά», πρόσθεσε.

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News